Smyslné tetování hennou

Tagy:  henna, tetování, zdobení těla, doby painting

Sponzorované odkazy:

Smyslné tetování hennou

Klasické tetování má mnoho příznivců a v dnešní době je stále velmi vyhledávaným způsobem, jak si netradičně ozdobit tělo. Tetování hennou se od klasického tetování značně liší. Hennou se tetují ženy v Indii již tisíce let a postupně se jejich tradiční umění dostalo i do světa. Nejedná se o žádnou novinku, přesto o tetování hennou ještě mnoho lidí neslyšelo. Seznamte se s něčím novým a neotřelým a ozdobte se smyslným tetováním.

Seznamte se s hennou

Henna je rostlina pocházející z Asie a Afriky a jejím sušením a drcením se získává prášek, který se označuje rovněž henna. Prášek z henny má nazelenalou barvu a používá se k dočasnému tetování, či jako barva na vlasy, která zároveň vyživuje. Z henny lze buď doma vlastnoručně připravit tetovací pastu, či ji zakoupit hotovou v tubě v obchodě.

Připravte si tetovací pastu doma

Na tetovací pastu budete potřebovat prášek z henny, který zalijete silným černým čajem či kávou tak, abyste vytvořili pastu o požadované konzistenci. Směs by neměla být příliš tekutá, aby se dobře aplikovala a neztékala. Do směsi je dobré přidat trochu citrónové šťávu či pár kapek eukalyptového éterického oleje. Doma připravenou dobře rozmíchanou pastu lze na pokožku aplikovat pomocí sáčku, či vhodně tvarovaným dřívkem.

Tetování hennou

Tetování vytvoříme nanesením dostatečného množství pasty na očištěnou pokožku. Vytvářet pomocí henny můžeme rozmanité vzory, takové, na jaké si troufneme. Aplikovanou pastu je potřeba nechat schnout do té doby, dokud se nezačne sama odlupovat. Henna zbarvuje pokožku obvykle do oranžovohnědé či žlutooranžové barvy, která postupně ztrácí na intenzitě. Tetování může vydržet i několik týdnů, podle typu pokožky. Jedná se tedy o dočasné tetování, kterým se můžeme ozdobit na speciální příležitosti ale i úplně běžně. Tetování můžeme docílit kdykoliv si umaneme znovu a znovu. Motivy i velikost tetování je naprosto libovolná a vzhledem k zdravotní nezávadnosti henny není problém pořizovat si nová tetování stále dokola.

Pečlivě tažená linka, autor: stephcarterPečlivě tažená linka, autor: stephcarter

Tradiční tetování hennou

Hennu používaly ženy v Indii ke zdobení vlastního tělo po tisíce let. Zpočátku se jednalo o rituální zdobení, dnes je tetování hennou v Indii i jiných zemích již tradiční záležitostí. V Indii je například úzce spjato se svatebním rituálem, kdy jsou novomanželce zdobeny ruce i nohy a chodidla složitými vzory. Krásné výrazné vzory mají novomanželům zajistit lásku, blahobyt a dlouhý život.

Článek Smyslné tetování hennou byl publikován 5. února 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...