Každé oblečení chce své boty

Tagy:  boty, dámské boty, společenské boty, styl bot, barevná kombinace bot, obuv

Sponzorované odkazy:

Každé oblečení chce své boty

Muži to mají o moc snazší. Pánská obuv se přidržuje černé, hnědých a béžových odstínů. Takže stačí opravdu jen vybrat barvu, která bude ladit k pánskému outfitu a zbytek je hračkou. Ženy nejen musí najít správnou barevnou kombinaci, ale rovněž vhodný typ obuvi. Kolikrát se zdá až beznadějné, dosáhnout dokonalé harmonie mezi odstínem a modelem bot a celkovým outfitem. Dámy, nevěste hlavu, neboť existuje jedno pravidlo – barva, materiál a styl obuvi by měly ladit s oděvem, doplňky a zapadat do daných situací. Nezáleží na tom, zda nejdříve vyberete z vaší skříně oblečení a doplňky, a potom hledáte vhodnou obuv. Hlavním požadavkem je, aby celý komplet nevyhlížel rušivě, ale působil elegantně a sladěně jako celek. Vždy předem zvažte, jestli dáte přednost výraznému kontrastu, který zaujme na první pohled, nebo efektní a klasické souhře.

Hrajeme si s barvy

Červené lodičky a červené šaty vytvoří jednotný celek, ovšem kombinace bílých, zelených nebo žlutých šatů a červených bot se postará o zajímavý, až téměř nepřehlédnutelný kontrast. Barva bot může kontrastovat s oděvem, avšak vaše kabelka by měla mít stejnou nebo alespoň z části podobnou barvu jako boty. Raději zdůrazňuji „měla by mít“, neboť není pravidlo bez výjimky. Když si tedy vezmete zelené šaty, obujte si zelené boty. Asi se teď ptáte: „To si mám ke každým botám kupovat novou kabelku?“ Vůbec ne. Boty a kabelky spojuje nejen podobná barva, ale také zvolený materiál a styl.

Hrajeme si se styly

Sladit jednotlivé součásti oděvu je jedna věc a obléknout se vhodně pro danou situaci a příležitost je věc druhá. Žluté páskové střevíce a světle oranžová tunika pošitá korálky se spolu báječně sladí. Vypadají svěže, jarně, ale bohužel do kanceláře, kam chodí vaši kolegové oblečeni v kostýmech a oblecích, se tento outfit příliš nehodí. Zářivé a křiklavé boty nepatří do zaměstnání a na slavnostní večírky či jiné vážné události. To samé platí o vzorovaných botách a kožených polobotkách ve stylu tenisek apod.
Oděvní protokol nediktuje pouze barevné kombinace, ale také typ a tvar obuvi. I během několika desítky let se stále nezměnila teorie o tom, že se volná špička a volná pata nesluší nosit k byznysovému kostýmu.
Dnešní móda je ovšem zcela jiná než ta, která byla před deseti lety. Můžeme si dovolit obout téměř všechno. Ovšem jestli vám záleží na vašem vzhledu, dbejte trošku na morální zásady a trochu elegance. Uvidíte, že úspěch se zaručeně dostaví. Mějte svůj osobitý styl a obujte své nohy tak, jak vám srdce a rozum napoví.

Článek Každé oblečení chce své boty byl publikován 1. března 2010 v 07.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...