Nákup přes internet aneb vyhněte se padělanému zboží

Tagy:  nakupování, internetové obchody, internet, padělané zboží, značkové zboží, nákup, nákupy, originál zboží

Sponzorované odkazy:

Nákup přes internet aneb vyhněte se padělanému zboží

Dáváte si pozor na to, co kupujete? Nakupujete rádi na tržnicích, internetu nebo upřednostňujete osobní výběr? Dnes asi všichni ví, že boty neznámého původu, které si zakoupíme u „Asijských“ obchodníků nám obvykle dlouho nevydrží a navíc nás z nich bolí nohy. Ale co nákup zboží přes internetové obchody a internet jako takový? Myslíte si, že je to bezpečné? Tento článek vás seznámí s tím, jak se vyhnout padělanému zboží z internetových obchodů.

Padělky obuvi

Obuv, kterou si v dnešní době můžeme zakoupit téměř na každém rohu, je nutné řádně prohlédnout a zjistit si o ní co nejvíce informací. Padělané boty jsou u nás totiž tím největším problémem. Napodobeniny pocházejí nejčastěji z Asie. Asiaté dokáží napodobit snad všechny značky světa a na první pohled jsou téměř nerozpoznatelné od originálu. Ovšem pozor – tento problém se týká pouze vzhledové stránky. Co se týče kvality a funkčnosti boty, to poznáte poměrně za krátkou dobu.
Na četných internetových stránkách máte možnost vyhledat, jak se liší originální značkové boty od padělaných. Zjistíte tak celou řadu informací k tomu, abyste byli schopni rozlišit kvalitní zboží od obyčejného „šuntu“.

Internetové obchody

Nakupování přes internet je stále více a více populární. Ale pozor, ne vždycky můžete být s vaším obchodem spokojeni. Některé neseriozní obchody toho hojně využívají – vy si objednáte originál značkové zboží a místo toho vám domů přijde padělek.
Největší pozor si dávejte na internetové bazary a aukce. Netvrdím, že jsou plné jen padělaného zboží, může se stát, že budete mít štěstí a do rukou se vám dostane opravdu kvalitní a originální kousek.
Dalším problémem internetových obchodů je ten, že prodávající podvádějí zákazníky např. tím, že vám nikdy zakoupené zboží neodešlou nebo vám místo značkových bot odešlou cihlu.
Nejlepším řešením je, pozeptat se přátel, jaké mají zkušenosti s daným internetovým obchodem. A nebo je ze ještě jedno řešení, že to zkrátka risknete.
Mnohem lepší a rozumnější je, nakupovat u větších a známějších obchodů, než na stránkách, kde mají sice vše do padesáti korun, ale ani boty, ani své peníze už nikdy neuvidíte.
Ovšem tím netvrdím, že nákup přes internet je vždy špatný. Na druhou stranu má nákup i své výhody. Prodejce nemusí platit drahý nájem za svůj obchod, nemusí vyplácet větší počet zaměstnanců, a to se pak odráží na ceně zboží.

A co říci závěrem? Zkuste se řídit starým známým heslem: „Důvěřuj, ale prověřuj.“ Raději se párkrát ujistěte, kam vaše peníze mizí, abyste později nemuseli hořce zaplakat a litovat.

Článek Nákup přes internet aneb vyhněte se padělanému zboží byl publikován 8. března 2010 v 08.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...