Dlouhé náhrdelníky a ozdoby na krk

Tagy:  náhrdelník, šperk, korále, korálky, ozdoby, bižuterie, doplňky

Sponzorované odkazy:

Dlouhé náhrdelníky a ozdoby na krk

Šperky jsou vášní, mnohdy i posedlostí. Patříte-li mezi příznivce módy a zdobení se, jistě ve vaší šperkovnici nechybí množství rozličným řetízků, náhrdelníků a korálí. Tento článek poskytne rady a inspiraci, pomocí které můžete styl svého oblékání posunout ještě o krok výše.

Naučte se nosit dlouhé výrazné náhrdelníky a řetízky

Dlouhé náhrdelníky se staly hitem, který nelze přehlédnout. Lze je nosit k volným košilím, halenkám, ale i k upnutým topům a tílkům. Jsou to ozdoby které je možné s oblečením libovolně kombinovat a vytvářejí tak mnoho různých variací. Masivní korále obvykle nesluší příliš jemným dívčím typům, naopak u žen s výraznými rysy vypadají fantasticky. Korále jsou nádherným doplňkem a skvělým způsobem jak oživit šatník. Dlouhé korále a řetízky mohou končit v dekoltu nebo sahat až do pasu. Záleží jen na tom, co si vybereme a s jakým oblečením to budeme kombinovat.

Jednoduchý zelený, autor: lofaesofaJednoduchý zelený, autor: lofaesofa

Volené šperky buď barevně ladíme s oblečením, nebo naopak vybíráme výrazně odlišné šperky, tak trochu v kontrastu oproti zbytku. Korále, řetízky ale i další bižuterie není na pořízení nikterak nákladná a proto je možné ji nakoupit takové množství, aby naplnilo celou šperkovnici

Výběr ozdob

Dlouhé náhrdelníky, o kterých je řeč především, mají mnoho velmi odlišných podob. Můžeme se setkat se šňůrou velkých naprosto souměrných korálků, obvykle umělohmotných, které jsou k dostání v mnoha tvarech a barvách. Neutrální černé či stříbrné korále jsou nejsnadněji kombinovatelné. Náhrdelník může být tvořen pouze silnějším řetízkem, nebo několika slabšími. Řetízky bývají zdobené tím způsobem, že jsou na nich zavěšeny korálky, plastové, skleněné či textilní ozdoby, případně kamínky. Setkáme se také s kombinací řetízku a velkých korálí. Na řetízcích jsou mnohdy zavěšené výrazné přívěšky, dost často jimi bývají jednoduché motivy jako srdíčka či hvězdy, květiny, ale také zvířata.

Několik najednou, autor: helgasms!Několik najednou, autor: helgasms!

Zvolte si svůj styl

I móda šperků se mění a to mnohdy velmi výrazně v krátkém časovém horizontu. Některé z nás jsou zvyklé nosit jeden řetízek s přívěskem či oblíbený náhrdelník. Takové řetízky jsou jemné, neutrální a tím pádem nepříliš výrazné. Začleněním masivních náhrdelníků a korálí můžeme dosáhnout velmi výrazného efektu a jednoduché oblečení tak lze skvěle oživit a ozvláštnit. Každý z nás je jiný a to se také promítá ve stylu našeho oblékání a volbě šperků.

Článek Dlouhé náhrdelníky a ozdoby na krk byl publikován 15. března 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...