Pásky pro každý styl

Tagy:  pásek, pas, doplňky, ozdoby, kalhoty, sukně, šaty

Sponzorované odkazy:

Pásky pro každý styl

Pásky už nejsou pouze nepostradatelnou součástí džín a jejich praktická funkce mnohdy zůstává daleko v opomenutí za funkcí estetickou. Je to tak, ne vždy pásky slouží svému primárnímu účelu držet kalhoty tam, kde je chceme mít. Mnohem častěji jsou využívány jako ozdoba a módní doplněk, na kterém si dokonce mnoho žen a mužů zakládá.

Klasické pásky

Původně sloužili k přepásání a držení kalhot a nelze říct, že by o svou funkci přišli. Mnoho lidí využívá pouze jejich účelovosti a používají je jako praktický prostředek. Takové pásky by měli vydržet a být z kvalitního materiálu. Jsou jednoduché, jednobarevné a příliš na sebe neupozorňují. Pokud chceme kombinovat jejich funkci ale zároveň udělat kompromis s estetičnem, můžeme si vybrat z širokého sortimentu pásku různých šířek a rozličných barev, které jsou vyrobené z nejrůznějších materiálů. Pásky mohou být hladké, nebo také splétané či zdobené, nejčastěji kovovými komponenty. U pásků hraje zásadní roli spona, která bývá mnohdy bohatě zdobená. Spony jsou různě velké a mají různé tvary, velmi často jsou oválné. Kov může být kombinován se skleněnými kamínky.

Pásek jako ozdoba

Ne všechny pásky mají praktickou funkci. Pořídit si je totiž můžeme čistě kvůli dojmu. Takové pásky upevníme v oblasti boků a necháme je zdobit kalhoty či sukni. Mnoho překrásných pásků je celokovových, či kombinací kovu, řetízků, korálků a kamínků. Řetízky mohou taktéž tvořit kombinaci si kůží či textilním materiálem. Takový pásek je téměř jako šperk a nosíme jej k oživení jednoduchého kompletu.

Autor: IdhrenAutor: Idhren

Tak trochu jiný pásek

Stále oblíbenější se stávají pásky, jejichž účelem je zvýraznit pas a ozdobit topy či halenky. Jedná se o pásky, které nosíme skutečně v pase, případně je lze umístit až pod prsa. Takové pásky bývají velmi často textilní, kdy lze využít jejich pružnosti, v jiném případě mohou být kožené. Pásky k přepásání košil jsou velmi výrazné obvykle zdobené. Často jsou na nich použité flitry, či zkombinované různé typy a barvy textilií. Popsané pásky skvěle zdobí jednoduché halenky či topy, ale i svetry a trička. Zvýrazní pas, vytvarují halenku a postavu opticky zeštíhlí. Pásek v neutrální barvě a stylu lze velmi snadno kombinovat a nosit lze prakticky k čemukoliv.

Dvojitý s taštičkou, autor: OTTODvojitý s taštičkou, autor: OTTO

Článek Pásky pro každý styl byl publikován 12. března 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...