Francouzská značka Christian Lacroix

Tagy:  Francouzská značka, Christian Lacroix, módní značka, návrhář, baroko, rokoko, parfémy, móda, Hermès

Sponzorované odkazy:

Francouzská značka Christian Lacroix

Známý francouzský návrhář Christian Lacroix se narodil v roce 1951 ve Francii – Arbes. Už od dětství se v něm probouzel um designu a návrhářství. Jeho největším koníčkem byla malba a navrhování historických kostýmů a šatů. Během své studentské kariéry získal titul na univerzitě v Montpellier. Vystudoval dějiny umění, a poté pokračoval ve studiích na Sorboně a na École du Louvre v Paříži.
Od 80. let začal Christian Lacroix pracovat pro značky Hermès a Jean Patou. Teprve v roce 1987 si otevřel svůj vlastní obchod se značkou Christian Lacroix.

Módní tvorba

Jeho tvorba se ubírá barokním stylem, což se ukázalo i v jeho disertační práci. Jeho návrhy a oblečení působí na široké okolí. Některé jeho extravagantní modely způsobují opravdové pozdvižení. Oblečení a doplňky doslova hýří barevností, extravagancí a zároveň snovým luxusem.
Jeho tvorba je značně ovlivněna a inspirována historickými, divadelními a folklórními oděvy. Christian Lacroix v současné době navrhuje šaty pro známé hollywoodské celebrity, které si jeho modely stále více a více zamilovávají.

Móda pro všechny

Některé jeho modely se bohužel nedají nosit v běžném životě. Jsou to např. opeřené a nadýchané sukně, ve kterých byste působila poněkud směšně a komicky. Ovšem najde se i celá řada modelů, kterými dokonale okouzlíte ve všech sférách. Christian Lacroix navrhl úžasné šaty, sukně, kalhoty, které si můžete obléknout do práce, do muzea, ale i na různé večerní či společenské akce.Co se týče materiálu, Christian dokáže pracovat jak s volánky, kanýry, brokátem, tak i „obyčejnou“ bavlnou. Lacroix se nechal ve své tvorbě inspirovat hlavně svým rodným krajem a tradičními šátky cikánek z provensálského města Trinquetoule. Jasnými strukturami a extatickými ornamenty vyvolává vzpomínky na dobu rokoka a baroka.
Jeho typickým znakem je vrstvení, řasení, prošívání, vyšívané kousky apod., dále např. přehnané fiži, předimenzované květy a nebo šílenství barev.

Christian Lacroix – parfémy

Značku Christian Lacroix můžete znát nejen pod úchvatnými modely, ale také pod stylovými a voňavými parfémy. V roce 1990 tento francouzský návrhář uvedl do světa svůj první parfém, který nesl název C´est La Vie. Parfém připoutal na první pohled. Jeho flakónek byl navržen jak jinak než opět v barokním stylu.
Parfémy od Christiana Lacroixa jsou originální a velmi exkluzivní. Zamiluje si je kdejaká žena, ale i muži. Jsou výrazné, svěží a neodolatelné.
V současné době můžete značku Christian Lacroix znát ve spojení s kosmetickou společností Avon. Právě Christian uvedl v roce 2007 na trh parfémy pro dámy i pro pány.

Článek Francouzská značka Christian Lacroix byl publikován 24. března 2010 v 07.00 v rubrice Značky. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...