Žhavé trendy na jaro 2010

Tagy:  hity na jaro, šortky, sukně, pestré barvy, inspirace na jaro 2010

Sponzorované odkazy:

Žhavé trendy na jaro 2010

Letos vsaďte na jemný romantický pařížský styl s volánky, řasením a vzdušností. Praktičnost a funkčnost pak najdete ve sportovním městském stylu. Nechte tyto dva styly na jaře proniknout do vašeho šatníku a budete překvapeni jak lehce se dají kombinovat a dokonce se i prolínají.

Jarní barvy

Jarní móda přináší různorodost, pestrost stylů i barev. Většina světových návrhářů představila své kolekce v zemitých tónech krémově béžové, jemně hnědé, zlatavé, bílé a šedé, nechybí ale ani černá, petrolejová, antracitová nebo modré barvy. Na jaře všechno kvete a pučí, barvy rozkvetlé louky představuje oranžová, růžová, šeříková nebo průsvitná tělová. Ze stylů převládá ladnost a ležérní elegance.

Lehké jarní šatyLehké jarní šaty

Co říkají návrháři

Návrháři se rozhodli, že zahalí ženy do jemných, vzdušných a luxusních materiálů. Použili sexy výstřihy skoro až do pasu, krajky a korzety. Někteří se nechali inspirovat pánskou módou ve 20. letech, kterou zkombinovali s ženskou rafinovaností. Nechybí zde ani nádech 80. let v podobě výrazných vycpávek na ramenech. Jemná romantika v podobě pařížského stylu oplývá volánky, řasením a vzdušností. Naproti tomu sportovní městský styl je spíše pohodlný, elegantní a jednoduchý. Tento uvolněný styl se nechal inspirovat přírodou, proto byly použity barvy přírodních odstínů, seprané materiály a jemné, lehké tkaniny. Dokonce i extravagantní typy si přijdou na své. Povoleno je téměř cokoliv, geometrické vzory, abstraktní kresby, květinové vzory a hippies a samozřejmě nesmrtelný denim.

Francouzská eleganceFrancouzská elegance Květinové šatyKvětinové šaty

Co Vám na jaře nesmí chybět v šatníku

V jarním šatníku nesmí chybět kalhoty v 7/8 délce, maxi šaty nebo mini overaly a kratší sukně. Důležitým prvkem jsou plisované, skládané nebo vrstvené záhyby na šatech a sukních, navozují totiž dojem antiky. Velký comeback zažívají cyklistické kalhoty a dřeváky na platformě a s dekorem. Největším hitem jsou nejspíše šortky. Tady ale pozor, staré střihy se již nosit nebudou. Šortky v úplně novém pojetí jsou elegantní, zúžené, s vyvýšeným pasem, ke kterým se výborně hodí vysoké podpatky. Nosit k nim můžete punčocháče nebo legíny. Nakonec už jen kabelku ve stejné barvě jako boty a dokonalý jarní outfit je na světě.

VolánkyVolánkyJarní overalJarní overal

Článek Žhavé trendy na jaro 2010 byl publikován 24. března 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...