Jste zimní typ? Nebojte se barev!

Tagy:  typologie, zima, zimní typ, oblečení, obuv, doplňky, barvy, líčení, makeup

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Barevná typologie – vaše výhra
  2. Podzimní typ – na výběru barev si dejte záležet!
  3. Jemný jarní typ
  4. Letní typ v pastelových barvách
  5. Jste zimní typ? Nebojte se barev!
Jste zimní typ? Nebojte se barev!

Zimní typ je ze všech nejvýraznější a může si dovolit také využívat velké kontrasty barev. Na rozdíl od ostatních typů se nemusí vyhýbat použití příliš výrazných odstínů. Tomuto typu sluší mnoho barev a s dodržením několika pravidel bude mít s použitím nových barevných kombinací zaručeně úspěch.

Sněhurka nebo Španělka?

Zimní typ se jako jediný dělí na dva podtypy, a to na typ Sněhurka nebo Španělka (někdy nazýváme Carmen). Ženy těchto podtypů se od sebe zásadně liší především barvou pleti. Zatímco Sněhurka má porcelánově světlou pleť kontrastující s tmavými vlasy, Španělka má pleť olivové barvy a velmi snadno hnědne na sluníčku do ještě tmavších odstínů.

Líčení pro zimní typ

Líčení je vždy otázkou vkusu, zimní typ by měl dbát především na to, aby líčení nebylo příliš výrazné. Tento typ je sám o sobě totiž natolik výrazný, že líčení stačí být jemné a decentní. Základem je podkladový make-up, který vždy volíme podle přirozené barvy pleti a obzvláště Sněhurky by měly dbát na správně zvolený odstín. Mnohdy se ženy snaží dosáhnout opáleného vzhledu použitím tmavšího podkladu, než je jejich přirozená barva pleti. Takové experimentování však nikdy nepřinese nic dobrého. Jemný make-up můžeme doplnit o jemné oční stíny a řasy obtáhneme černou řasenkou.

Rtěnku si můžeme dovolit vybírat z široké palety barev a zakázaná není ani sexy rudá červeň. Vždy je však dobré zvýraznit jen jednu část obličeje. Vyberte si tedy, zda to budou oči nebo rty.

Vhodné šperky

Pro zimní typ jsou vhodné studené barvy, namísto zlata či mědi by si proto měly ženy tohoto typu vybírat stříbro, bílé zlato či platinu. Šperky mohou být masivní a velmi výrazné, z drahých kamenů na Sněhurkách a Španělkách vyniknou smaragdy, rubíny a průhledné kameny – mimo jiné tedy křišťály či brilianty.

Stříbrná zimě sluší, autor: OTTOStříbrná zimě sluší, autor: OTTO

Barvy pro zimní typ

Zimní typ se jako jediný nemusí bát použití černé barvy a výrazných vzorů. Dovolená je také oblíbená kombinace černé a čisté zářivé bílé. K zimnímu typu se hodí všechny chladné odstíny barev, tedy celá škála odstínů modré – i velmi tmavá. Vhodné jsou také odstíny fialové, temnější syté odstíny zelené, šedá a také oblíbená červená či rudá. Zimní typ může vyrazit i v růžové či hnědá, vždy je nutné brát zřetel na to, aby měl konkrétní odstín studený nádech.

Zimní typ může nosit i pastelové barvy, opět platí pravidlo chladného podtónu. Typ Carmen i Sněhurka se může zahalit do mnoha překrásných výrazných barev a ačkoli oběma podtypům velmi sluší černá, byla by škoda oprostit se od radostných jasných tónů, které na nich úchvatně vyniknou.

Jděte do kontrastů, autor: OTTOJděte do kontrastů, autor: OTTO

Článek Jste zimní typ? Nebojte se barev! byl publikován 11. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...