Jemný jarní typ

Tagy:  typologie, jaro, jarní typ, barvy, oblečení, obuv, doplňky

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Barevná typologie – vaše výhra
  2. Podzimní typ – na výběru barev si dejte záležet!
  3. Jemný jarní typ
  4. Letní typ v pastelových barvách
  5. Jste zimní typ? Nebojte se barev!
Jemný jarní typ

Řadíte-li se k jarnímu typu, je jisté že jste velmi jemného vzezření. Základem všeho je pro jarní typ především přirozenost, tedy žádné ostré kontrasty a dobré je vyvarovat se přílišné výraznosti, co se oblečení i líčení týče. Ženy patřící k jarnímu typu působí křehce a zranitelně.

Toužíte po změně barvy vlasů?

Ženy jarního typu mohou své blond či zrzavé vlasy oživit melírem. Pramínky však volte zásadně v teplých tónech, jako je měděná či zlatožlutá. Tyto barvy jdou na rozdíl od studených stříbřitých tónů skvěle k barvě pleti tohoto osobitého typu.

Líčení pro jarní typ

Jarnímu typu nejlépe sedí jemné přirozené nalíčení, ve kterém si zcela odpustíme jasných kontrastů. Barvu podkladu volíme v teplých tónech tak, aby vynikla přirozená barva pleti. Tvářenka krásně oživí pleť, avšak není vhodné používat příliš syté barvy. Ideální je meruňková či narůžovělá. Jarnímu typu sluší růžové odstíny rtěnek, či červená, která však v nejlepším případě není krycí, ale spíše tónovací. Oči líčíme měkkými jemnými barvami a černé lince je lepší se vyhnout. Experimentovat můžeme s barevnými řasenkami.

Šperky

Šperky musí ladit a měly by být proto jemné a něžné. Ideální je zlato či červené zlato a co se barev týče, jsou to především syté odstíny modré, ale i krémová, žlutá a jantarová. Milujeme-li tedy drahé kameny, můžeme si dovolit tyrkys, safír či topaz.

Jaro si může dovolit i tyrkysovou perleť, autor: OTTOJaro si může dovolit i tyrkysovou perleť, autor: OTTO

Barvy jarního typu

Jak bylo již několikrát výše řečeno, barvy pro jarní typ musí být především v teplých tónech. Dovolit si ženy tohoto okouzlujícího typu však mohou prakticky celou širokou škálu barev. Nutné je dbát na jasnost odstínu. Mdlé vybledlé odstínu tomuto typu příliš nelichotí, ba naopak. Jarní typ si může dovolit krásné projasněné zelené odstíny, například barvu zelených jablíček. Další doporučovanou barvou jsou žlutá a zlatavá. Nádherně vypadají i odstíny růžové, které však musí být nažloutle zbarvené, jako je například lososová, meruňková či broskvová. I korálová červeň vypadá skvěle! Ženy jarního typu s tmavší barvou pleti si mohou dovolit tlumenou bílou, tedy smetanovou. Nikdy by neměly volit jasnou čistou bílou. Zrovna tak tomuto typu nesedí černá ani příliš temné odstíny ostatních barev.

Hlavní je držet se teplých tónů a jasných barev. Ženy jarního typu vypadají fantasticky, podtrhnou-li oblečením svůj jemný něžný vzhled.

Světlounce zelená jaru sedí, autor: OTTOSvětlounce zelená jaru sedí, autor: OTTO

Článek Jemný jarní typ byl publikován 8. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...