Oblečky na čarodějnický sabat

Tagy:  Oblečení na čarodějnický sabat, Gothic styl

Sponzorované odkazy:

Oblečky na čarodějnický sabat

Blíží se čarodějnický sabat a vy se již teď určitě rozmýšlíte co si vezmete na sebe. Nemusíte se bát, my vám poradíme. Je nám jasné, že budete chtít vynikat mezi ostatními čarodějnicemi. S tím jsme samozřejmě počítali, pojďte se podívat.

Co na sebe na sabat

Základem je oblečení černé barvy, které vychází z dob minulých. Inspirovat se můžete ale i v novodobé módě. Detaily, jako jsou moderní střihy, pláště, košile a kalhoty můžete použít jako doladění. Oblečení nemusí být z pytloviny a roztrhané. Nemusíte se bát ani různých volánků, krajek nebo korzetů. Novodobá čarodějnice na sebe svým vzhledem přitáhne pozornost. Mráz po zádech přejede muži maximálně z její krásy.

Gothic stylGothic styl

Inspiraci hledejte hlavně v Gothic stylu. Velmi pěkně vypadá černý korzet s krajkou a kombinace červené s černou. Mě osobně velmi uchválily následující gothic šaty. Ale co si počít když je venku stále taková zima? Můžete si vzít silnější punčochy nebo legíny, které jsou navíc stále trendy. Jen vynechejte pestré barvy, které jsou také trendy, ale pro tuto slavnost se moc nehodí. Vezměte si raději černé nebo červené. Pokud je nemáte, honem si pro ně utíkejte do obchodu, sabat tu máme co nevidět.

Gothic šatyGothic šaty

Na nohy si vezměte nějaké teplejší boty, nejlépe bez podpatku, protože určitě budete tancovat nebo možná i skákat přes oheň. Budou se vám hodit vyšší šněrovací glády nebo kozačky. Hlavními doplňky jsou velké kříže, prsteny s velkými kameny a náramky v podobě trnové koruny. Dozdobit se můžete také řetězy, dovoleny jsou i pyramidky, přívěšky s náboženskými motivy a černé mašle.

Doplňky, účesy a líčení na čarodějnický sabatDoplňky, účesy a líčení na čarodějnický sabat

Jaký obličej si namalovat

Nalíčit se můžete ve stylu Emo. Základem musí být černá konturovací tužka a rudá rtěnka. Zbytek je jen na vaší fantazii. Tentokrát bych zapomněla na aktuální trendy v líčení, barvičky tentokrát nejsou na místě. Použijte spíše tmavé barvy. Pokud vám toto líčení nebude moc vyhovovat můžete tmavé oční stíny prosvětlit bílými.

Něco málo o sabatu

Sabat je noční orgiastické shromáždění čarodějnic vedených ďáblem. Mluví se o něm zejména v souvislosti s pronásledováním čarodějnic, k němuž docházelo v Evropě především v 15. – 18. století.

Článek Oblečky na čarodějnický sabat byl publikován 7. dubna 2010 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...