Pokračování s rady pro pana dokonalého

Tagy:  Tvar pánského obličeje, účesy, brýle, límce

Sponzorované odkazy:

Pokračování s rady pro pana dokonalého

V předchozím článku „Tajemství pánského obličeje“ jste mohli zjistit jaký máte tvar obličeje. Nyní vám podle zjištěných rysů obličeje poradím, jaký účes se k vám hodí, jaké brýle nebo jaký límec zvolit na košili a saku.

Vlasy – koruna krásy

Inspirace pánských účesůInspirace pánských účesů

Většina můžu teď dává přednost krátkým sestřihům. Je to proto, že mají takovou práci, kde by dlouhé vlasy nebyly na místě, někteří proto, že nechtějí trávit příliš mnoho času péčí o ně.

Oválný obličej

Proporcionálně nevybočuje žádná z obličejových partií, a proto snese většinu účesů. Jestliže je obličej výrazně protáhlý, prospěla by mu lehká ofina, která opticky zmírní délku.

Kulatý obličej

Tento „zkrácený“ obličej nesnese ofinu. Optického protažení docílíte vrstvenými střihy, které pomocí gelu nebo pěny upravíte dozadu. Vyvarujte se plnosti po stranách, což znamená udržovat hladkou a krátkou ušní partii.

Srdcový obličej

Tomuto typu prospějí vlasy na krku mírně delší, což vhodně vyplní a opticky vyváží úzkou partii brady. Vyvarujte se plné ofině.

Hruškovitý obličej

Je pravý opak srdcovitého tvaru. Volte tedy bohatší účesy na vrcholu a vyhýbejte se plnosti kolem uší a na krku.

Obdélníkový obličej

Výrazný protáhlý tvar přímo volá po ofině, ať už plné, dělené nebo prostříhané. Vyvarujte se delších a bohatších stylů na krk, které k širším ostrým čelistem neladí.

Čtvercový obličej

Zapomeňte na plnou hustou ofinu, zkracuje obličej. Doporučují se kratší vrstvené sestřihy stylizované dozadu pomocí pěny nebo gelu. Také delší vlasy na krk a dělení od středu obličej opticky mírně prodlužuje.

Kosočtvercový obličej

Úzké čelo a brada potřebují vyvážit buď v jedná části nebo v obou. Kolem uší se kvůli výrazně širokému rozpětí lícních kostí držte hladkosti a vystříhání nakrátko.

Brýle

Inspirace: Pánské brýleInspirace: Pánské brýle

Oválný obličej

Bude vám slušet většina tvarů obrouček, takže můžete spokojeně zúžit výběr a učinit definitivní rozhodnutí na základě svých jemných či ostrých obličejových rysů.

Kulatý obličej

Vyvarujte se kulatých obrouček, které kopírují a umocňují tvar vašeho obličeje. Ideální jsou oválné a čtvercové brýle za zakulacenými rohy.

Srdcovitý obličej

Vyhýbejte se vzorům s masivními horními rámečky, které zbytečně upozorní na šířku čela. V obdélníkových brýlích budete vypadat skvěle.

Hruškovitý obličej

Výrazný či masivní horní rámeček báječně rozšíří čelo a vyváží partii brady. Nejvhodnější jsou pro vás vzory s nezarámovanou dolní hranou.

Obdélníkový obličej

Prohloubené nebo čtvercové vzory zapracují ve váš prospěch. Pokud jste už obličeji pomohli ofinou, slušivě ji doplňte širokými obdélníkovými brýlemi. Nenosíte-li ofinu, zvolte brýle s masivní horní hranou rámečku.

Čtvercový obličej

Tento obličej potřebuje prodloužit, protáhnou ho masivní či kontrastní svislé hrany rámečků. Za žádnou cenu si nekupujte čtvercové obroučky.

Kosočtvercový obličej

Pokud jste čelo rozšířili ofinou, doporučuji brýle s masivnějšími dolními rámečky. Potřebujete-li vyvážit čelo i bradu, ideálním řešením je „letecký“ styl.

Límec

LímecLímec

Oblé rysy

Košilové límce – standardní, rozhalenkový, kulatý a propínací

Vzory – hladké látky, splývavý proužek, jemná kostka, květinové vzory, paisley a puntík

Sakové a plášťové límce – klasické klopy, kulaté klopy a zakulacený stojáček

Krční partie – hladký výstřih ke krku, rovný výstřih, rulička, zadrhovací kapuce

Hranaté rysy

Košilové límce – standardní, sepnutý a propínací

Vzory – hladké látky, výrazné pruhy, výrazná kostka, geometrické vzory

Sakové a plášťové límce – klasické klopy, zahrocené klopy, hranatý stojáček

Krční partie – výstřih do V, „želví krk“, polo a komínový límec na zip

Článek Pokračování s rady pro pana dokonalého byl publikován 11. dubna 2010 v 22.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...