Móda do práce a pro volný čas

Tagy:  Oblečení do práce, oblečení pro volný čas

Sponzorované odkazy:

Móda do práce a pro volný čas

Při výběru oděvů do práce nebo pro odpočinek je důležitý brát ohled na váš styl a barvy. Dále je také důležité vědět, co svým stylem chcete vyjádřit a jakou pozornost vzbudit.

Móda do práce

Móda do práceMóda do práce

Zaměstnání vyžaduje upravený vzhled. Velmi pěkně vypadají klasické kostýmky, ale i kalhotové kostýmy s jednobarevnou halenkou. K saku klidně můžete nosit i džíny, pokud však nejsou úplně seprané a roztrhané. Při kombinaci barev příliš neexperimentujte, volte základní barvy, kterými nic nezkazíte.

Šedo-černá kombinaceŠedo-černá kombinace

Každá barva jinak ovlivňuje váš vzhled a každá se hodí pro jinou příležitost.

Bílá – klasická a elegantní

Šedá – působí sportovně, decentně a nadčasově

Černá – elegantní a slavností, působí autoritativně

Červená – budete působit optimisticky a sebevědomě, můžete ale také působit dominantně, autoritativně nebo agresivně

Žlutá – omlazuje

Oranžová – budete působit dynamicky a módně

Modrá – záleží na odstínu: tmavá: vyjadřuje autoritu a eleganci, střední: budete působit sportovně a moderně, světlá: sportovní a svěží

Tyrkysová – omlazuje

Zelená – sportovní a mladistvá

Béžová – sportovní a přirozená

Hnědá – také patří mezi elegantní barvy

Šaty dělají člověka

Outfit do práceOutfit do práce

Podvědomě se tím všichni řídíme. Je jasné, že v džínech a svetru nebo v květovaných nebo pestrobarevných šatech nebudete bráni tak vážně jako v kostýmku. Můžete doplnit svůj styl nějakým pro vás typickým znamením, podle něhož si na vás ostatní snáz vzpomenou. Velký pozor si dejte na boty a ponožky. Sportovní boty a bílé ponožky jsou naprosto nevhodné. Stejně jako ponožky do lodiček, jsou teď sice v kurzu, ale do práce se nehodí.

Móda pro volný čas

Oblečení pro volný časOblečení pro volný čas

Po tvrdé práci si každý zaslouží odpočinek. Proto, abyste se krásně uvolnili, si musíte obléci pohodlný oděv, který neškrtí a nesvazuje.

Uvolněné oblečeníUvolněné oblečení

Pro volný čas můžete kombinovat barvy podle toho, jak vás napadne. K džínům se hodí skoro všechno, ať už je to polokošile s vaší oblíbenou barvou nebo odvážným vzorem. Zajímavé je i vrstvené oblečení, často nazývané jako cibulová technika nebo layering. Můžete na sebe vrstvit tričko, košile a vestu, co vás napadne. Důležité je abyste se cítili dobře a pohodlně.

Pohodlné oblečeníPohodlné oblečení

Článek Móda do práce a pro volný čas byl publikován 12. dubna 2010 v 16.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...