Elegantní balerínky

Tagy:  Baleríny, balerínky, Bloch, Fendi, Jimmy Choo, Burberry

Sponzorované odkazy:

Elegantní balerínky

Kousek elegance a lehkosti si z následujících aktuálních módních trendů můžete dopřát i vy. Boty inspirované obuví z divadelních pódií představují žhavý hit jarní sezóny.

Barevné balerínkyBarevné balerínky

Balerínky se v botníku zabydlely už před několika sezónami, ale i ony procházejí vývojem. Aktuální modely jsou hodně romantické se zajímavými prvky. Samozřejmě můžete sehnat i sportovní baleríny se strukturovanou podrážkou a ozdobnými tkaničkami. Osobně mě nejvíce zaujaly ty s elastickým okrajem. Takové modely se přizpůsobí chodidlu a poskytují maximální pohodlí. Mezi materiály jednoznačně vede přírodní kůže, semiš a lesklý satén.

Celebrity a balerínkyCelebrity a balerínky

Nechte tedy proniknout se svého botníku baletní střevíčky, které zaujmou na pohled a jsou velmi pohodlné. Nosí je nejedna žena, aby si splnila alespoň na chvíli svůj dívčí sen, stát se baletkou. Nabídka balerínek z různých materiálů a potisků je nepřeberná. Velké oděvní a obuvnické společnosti jako jsou Puma, Nike, Roxy nebo Replay nabízí velmi kvalitní a vzhledné balerínky. Nemusíte se bát, že byste letos žádné nesehnala.

Jak nosí balerínky známé osobnostiJak nosí balerínky známé osobnosti

Růžové balerínky Bloch

Sladké růžové balerínky s černou špičkou si můžete obout k ležérním bílým kalhotám a bílému tričku. Aby vám nebyla zima, můžete přes sebe přehodit pruhovaný svetr.

Balerínky BlochBalerínky Bloch

Žluté balerínky Fendi

Lakované balerínky krásně doplní béžový kostýmek. Do ruky si vezměte rovněž žlutou kabelku nebo stejně jako na obrázku zvolte tašku v pískovém odstínu.

Balerínky FendiBalerínky Fendi

Balerínky Jimmy Choo

Balerínky s gepardím vzorem a fialovým podkladem se budou hodit k modrému nebo fialovému tričku. Velmi efektní se přezka na přední části.

Balerínky Jimmy ChooBalerínky Jimmy Choo

Balerínky Burberry Prorsum

Bílé saténové balerínky s mašličkou jsou velmi romantické. Proto se budou hodit k háčkovaným šatům a lehkému svetříku.

Balerínky Burberry ProrsumBalerínky Burberry Prorsum

Jaká jsou rizika při nošení

Zdravotnické organizace a lékaři již delší dobu upozorňují před nošením balerínek a pantoflů. Hlavním rizikem je, že balerínky mají plochou podrážku, která poškozuje klenbu chodidla a při dlouhodobějším používání balerínek hrozí zdravotní potíže v podobě kuřích ok, bolesti zad, otoků na nohou, bodavou bolest v holeni nebo také artritidu.

Oproti vysokým podpatkům nehrozí při nošení balerínek vyvrknutí kotníku a popravdě škodí zádům o něco méně než jehlové lodičky.

Oblíbené lilaOblíbené lila

Ze zdravotních důvodů byste se měli vyhnout před každodenním nošením pantoflů a žabek. Podpatky pro denní nošení by neměly být vyšší než 2,5 cm.

Balerínky jsou elegantní, jednoduché a příjemné pro denní nošení. Pokud je nebudete nosit každý den a budete je střídat s boty na podpatku, žádné riziko vám nehrozí.

Článek Elegantní balerínky byl publikován 24. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...