Jarní boty aneb pořiďte si boty na jaro

Tagy:  jarní boty, balerínky, sandály, nazouváky, boty na podpatku, platformy, tenisky, obuv, dámské boty, krajka

Sponzorované odkazy:

Jarní boty aneb pořiďte si boty na jaro

Co si mám dnes obout? Tenisky, lodičky na vysokých podpatcích, tzv. nazouváky, balerínky, sandálky…? Tyto zmíněné botky jsou neodmyslitelnou součástí letošního jara a léta. Ovšem budou tyto boty letos v módě? Máme se přizpůsobovat trendům nebo si zachovat svůj styl?

Podpatky versus pohodlí

Ženy by se daly rozdělit do dvou skupin. Do první skupiny se řadí takové dámy, které jsou zastánkyně podpatků. Tyto ženy milují chůzi na vysokých jehlách. Tvrdí, že jsou jim takové boty pohodlné a cítí se v nich sexy. Ale znáte ženu, která přijde domů z práce a místo pohodlných bačkor si nazuje ony zmíněné botky na vysokém podpatku? Druhou skupinu tvoří ženy, které dávají přednost pohodlné obuvi. Tzn. malé podpatky nebo dokonce žádné. Tyto dámy mají rády rychlou chůzi a ne drobné cupitání. Ovšem jejich nožky nejsou na první pohled tak sexy. Existuje nějaké řešení, jak si zachovat look sexy dámy a přitom nosit pohodlnou obuv?

Harmonie jako celek

Pěkné a čisté boty dokáží vypovědět o člověku snad víc, než si myslíte. Krásné boty patří k ženě snad stejně jako celková úprava zevnějšku. U žen není vůbec důležitá výška podpatku, ani design a tvar obuvi, ale harmonie jako celek. Vysoké podpatky útočí na všechny smysly. Podpatky si mohou dovolit hlavně dámy, které pracují v kancelářích a moc toho přes den nenachodí. Naopak ženy, které nachodí denně tisíce a tisíce kroků sáhnou spíše po pohodlné obuvi. Vysoké podpatky a štíhlejší tvary obuvi dokáží opticky zkrátit chodidlo a to přitahuje hlavně muže. Optimální velikost podpatku je mezi 4 – 6 cm. I obuv na nízkém podpatku ovšem dokáže divy. Důležité je vhodně doplnit celkový outfit mít dobrý pocit a cítit se pohodlně. Vězte, že na velikosti podpatku opravdu nezáleží.

Jarní „nazouváky“

Dámské nazouváky se staly hitem letošního léta. Mohou být např. s uzavřenou špičkou, která vytvoří elegantní look. Také mohou být perforované, což je opravdovým trendy kouskem pro letní sezónu. Nazouváky se dají vybrat v různých tvarech, velikostí a stylu. Překrásně vypadají ozdobeny a doplněny korálky, mašličkami, mušličkami, krajkou apod. Ženy si mají opravdu z čeho vybírat. I velikost podpatku se liší, seženete jak nízké podpatky, tak i nazouváky na vysokém podpatku, které se hodí např. do společnosti.

1. s otevřenou špičkou, 2. zelenkavé odstíny, 3. romantická obuv vhodná k šatům, 4. pohodlné nazouváky, 5. elegantní look, 6. botky vhodné do města i do práce1. s otevřenou špičkou, 2. zelenkavé odstíny, 3. romantická obuv vhodná k šatům, 4. pohodlné nazouváky, 5. elegantní look, 6. botky vhodné do města i do práce

Trendy obuv pro jaro – léto 2010

Řiďte se heslem – jednoduchost, střízlivost a elegance. Už bylo dost experimentování a zdobení, které na první pohled působí laciným dojmem.
Největším hitem se staly boty v různé barevné škále, od křehkých pastelů, přes přírodní tóny a exotické barvy. Absolutně IN budete v bílé, béžové, šedivé, oranžové, modré, třešňové, rudé, žluté, tyrkysové nebo zlaté a stříbrné barvě.
Co se týče materiálu, vybírejte spíše měkké přírodní usně nebo velury. Pokud se chystáte na večírek, zvolte lakované materiály, velur, samet, materiál s kovovým efektem nebo peří a krajku.
Léto se neobejdete bez nízkých balerín s pohodlným tvarem špičky, dále bez sandálků zdobených řemínky a korálky. Tou největší novinkou jsou sandály se zvýšeným patním páskem na šněrování.
Stylové jsou i nízké platformy a podpatky nejrůznějších tvarů a výšek. Extravagantní a velice IN jsou podpatky geometrické čtvercového nebo lichoběžníkového tvaru, jehlové s kovovým efektem.

Jehlové boty s lesklým efektemJehlové boty s lesklým efektem

Článek Jarní boty aneb pořiďte si boty na jaro byl publikován 29. dubna 2010 v 07.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...