Zdůrazněte své přednosti!

Tagy:  Proporce, barvy, doplňky

Sponzorované odkazy:

Zdůrazněte své přednosti!

V následujících několika řádcích vám převedu, jak si můžete hrát se svými proporcemi. Jak zdůraznit to, co na sobě máte ráda a naopak skrýt problematické partie. Nemusíte nutně chodit na plastickou operaci, postačí vhodně zvolený oděv.

Hra s odstíny barev

Jistě jste už samy zjistily, že některé barvy působí decentně, jiné zase okamžitě padnou do oka. Proto je důležité, abyste znaly svoje problémové partie a uměly od nich vhodnou kombinací barev odpoutat pozornost.

Světlé barvy zásadně vystupují do popředí. Tak se může stát, že budete v bílé sukni působit silnější, než vlastně jste. Naproti tomu v tmavě modré budete vypadat štíhlejší. Jestliže si vezmete toto pravidlo k srdci, můžete pomocí barev opticky pozměňovat svoje proporce. Také kontrastní barevné vzory pomohou atraktivně zdůraznit vaše přednosti.

Hra s odstínyHra s odstíny

Kombinujte barvy

Jestliže jste menší, získáte pomocí jednobarevných kombinací na výšce. V různě barevných dílech oblečení naproti tomu vypadáte ještě menší, protože vás jednotlivé barvy rozloží do optických barevných bloků. Toto pravidlo samozřejmě platí i pro vysoké ženy, v jednobarevných kostýmech vypadají ještě vyšší, ale barevné kombinace se postarají o optické rozčlenění.

VzoryVzory

Zaveďte pohled na svůj obličej

Obzvlášť důležitá je volba barvy v jeho blízkosti. Halenka, šála i límec v barvě palety vašeho ročního období odvedou pozornost k vašemu obličeji. Jestliže zvolíte typově správné barvy svých svetrů, sak a halenek, bude váš protějšek automatický hledět na vaši tvář a vy odpoutáte jeho pozornost do svých problémových partií.

ŠatníkŠatník

Důležitý límec

O optickou vyváženost se postará také tvar límce vaší halenky nebo svetru. Jestliže máte dlouhý a úzký obličej, noste k němu jako protipól kulatý výstřih. V případě kulatého obličeje, budete lépe vypadat v dlouhém výstřihu do V.

Svou pozornost také věnujte délce svého krku. Je-li spíš dlouhý, zkrátíte ho opticky pomocí roláků a stojáčků. I vlasy po ramena dosáhnou tohoto efektu. Jestliže je však váš krk příliš krátký, sáhněte po svetru s výstřihem do U nebo V anebo k rozhalence u blůzek. Optické prodloužení pomůže také vytvořit účes sestřižený z krátkých vlasů, který nechá šíji volnou.

Doplňky odvedou pozornost

Pokud máte širší boky a užší ramena, můžete šikovně uvázaným šátkem upoutat pozornost na horní polovinu těla a zároveň se tak vyrovnají proporce. I pásek může být bodem, který opticky přitahuje pozornost. Svítivý model dokáže úspěšně zdůraznit váš tenčí pas. Takový model nepoužívejte, máte-li široké boky. Pozornost přitahují i barevné punčochy a slouží k vyvážení celkového image.

DoplňkyDoplňky

Nesnažte se být za každou cenu trendy

Každá sezona má své individuální trendy a nové kolekce nabízejí množství zajímavých modelů, ale není jednoduché si vybrat. Kriticky také zhodnoťte, jestli nový trend odpovídá vašemu stylu. Neboť jestliže se nehodí k vaší postavě, jste sice, co se módy týká IN, ale opticky OUT. Důkladně proto zvažte, zda nový model doplní váš styl. Jen tak budete vypadat atraktivně a moderně.

Článek Zdůrazněte své přednosti! byl publikován 29. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...