Podprsenky aneb umíte nosit spodní prádlo?

Tagy:  podprsenky, spodní prádlo, velikost podprsenky, podprsenka, prsa, hrudník, dekolt

Podprsenky aneb umíte nosit spodní prádlo?

Vybrat si kvalitní a přitom trendy spodní prádlo je téměř umění. Víte o tom, že téměř 90% žen nosí špatnou velikost nebo tvar podprsenky?

Správná velikost

Snad každá žena se domnívá, že si umí vybrat prádlo, které jí sluší a navíc padne jako ulité. Při výběru podprsenek si mnohé z nás dokáží správně vybrat, a nebo jen umí „prodat“ i levnější nepadnoucí kousek. Prádlo musí být hlavně pohodlné a musí plnit správnou funkci.
Při zkoušení podprsenek věnujte pozornost své postavě. I tento kousek oblečení, který je celý den schovaný pod tričkem, halenkou nebo jiným topem, dokáže neuvěřitelné divy s vaší postavou. Rozdíl při nošení kvalitních a dobře padnoucích podprsenkách je vidět na první pohled. Podprsenky mohou z vaší postavy vykouzlit štíhlejší a upravenější look.
Prádlo by vás nemělo nikde škrtit, táhnout nebo tlačit. Pozor si dávejte, pokud zvednete ruce, jestli vám někde „něco“ nevypadává. České ženy mají tendenci podhodnocovat své poprsí, proto se snažte tomuto zvyku vyvarovat.

75 A nebo 80 D?

Mnoho žen, které mají menší poprsí, se domnívá, že vzhledem k jejich bezproblémové postavě a malým prsům, je výběr spodního prádla a podprsenek absolutně bezproblémový. Snad každá žena se domnívá, že malá prsa rovná se automaticky jedničky, tedy A. Ale není tomu tak. Důležitý je obvod hrudníku, tvar hrudníku a celkově musíte brát ohled na vaši postavu. Nepodceňujte se, raději vyzkoušejte i větší čísla, hlavně se musíte cítit pohodlně a i tak trochu sexy.
Pokud si při výběru opravdu nevíte rady, vyplatí se požádat o radu odborníka, který mnohdy pouze mrknutím oka ví, jaká velikost je pro vás ta pravá. Než si pořídit několik špatných nepadnoucích kousků prádla z tržnice, je mnohem rozumnější našetřit si na jedno pořádné. Vždyť jde nejen o vaše pohodlní, estetickou stránku, ale hlavně se jedná o to nejcenější – o naše zdraví!

Bolesti zad

Věděli jste o tom, že v Londýně začala jedna nemocnice nabízet tzv. poradenskou službu při volbě správné podprsenky? Při návštěvě doktora vás její pracovníci změří a doporučí vám, jaký typ podprsenky je ten správný. Právě volba špatné podprsenky vede k tomu, že vás bolí za krkem, ramena nebo dokonce celá záda. Majitelky bujného poprsí mají někdy tak silné bolesti, že se raději rozhodnout, dát si prsa operativně zmenšit. Dejte si na výběru velikosti záležet. Nepodceňujte zejména šířku svých zad a ani velikost košíčku.

Nejen velikost je při výběru podprsenky důležitá, ale potřeba je sledovat také trendy ve spodním prádle a vědět, jak se o prádélko náležitě starat.

Článek Podprsenky aneb umíte nosit spodní prádlo? byl publikován 4. května 2010 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...