Klobouky a slamáky jsou letos chic

Tagy:  Trendy klobouky, slamáky

Sponzorované odkazy:

Klobouky a slamáky jsou letos chic

Z historie klobouků

Klobouky používali již ve středověké Mezopotámii a Řecku. Do Evropy se dostaly až v 15. století a byly z pevné tkaniny, později pak z plsti a ze slámy. Slaměné klobouky nosili jen vesničané. V 17. století si tento materiál oblíbila i vyšší společenská vrstva, chtěli se tím vrátit k přírodě.

KloboukyKlobouky

Kam nosit klobouk

Dámský klobouk je rozporuplná záležitost. Neodolatelný model jen málokterá žena mine bez povšimnutí, mnohé si ho vyzkoušejí, a přestože některým velmi sluší, stejně ho nekoupí. Kdy a kam by ho nosila? Proto mnohokrát klobouk zůstane jen snem.

Největší přehlídka klobouků se každoročně koná na anglickém závodišti. Většina klobouků vyhlíží absurdně. Nedivme se, byly stvořeny proto, aby přitahovaly pozornost nejen přítomných diváků, ale i fotografů a kamer. Nicméně dámy s hrdostí v těle nikdy nepřekročí ve volbě klobouku hranice dobrého vkusu.

Mix kloboukůMix klobouků

Klobouk a …

… romantický styl V tomto případě podtrhnete ženskost v dlouhé vzdušné sukni nebo šatech, na oči si nasaďte velké brýle, teď si můžete připadat dokonale.

… kovbojský styl Třásně, kůže a sexy vypasovaná košile, to jsou základní znaky tohoto stylu. V chladnějším počasí si můžete obout i kozačky ve stejném duchu. Pokud bude naopak slunečno, vezměte si velké „letecké brýle“, malé se k westernovým kloboukům nehodí.

SlamákSlamák

Návrháři si tuto novinku také oblíbili a díky tomu budete mít z čeho vybírat. Inspirativní pro vás může být Hermes, který spojil důmyslný jezdecký styl s odvážným divokým západem. Klobouk prošel několika inovacemi, ovšem příjemný rozevlátý styl sedmdesátých let si ponechal.

Teplé počasí a sluníčko přímo vybízí ke kloboukům, i bez slunečních brýlí se můžete ochránit před silným a nebezpečným slunečním zářením. Chtěli byste černý, bílý nebo růžový? V nabídce jsou všechny rozmanité barvy a styly. Pokud máte hlavu velkou nebo malou a bojíte se, že by vám klobouk neseděl. Buďte bez starostí, v prodejně vám jistě poradí vhodnou velikost právě pro vás.

Další výmluvou by mohl být účes. V tomto případě doporučuji klobouk větší velikosti, aby se účes neponičil a také lépe větral. Nejlépe vypadají svázané vlasy, tak aby pěkně vynikla šíje a krk.

Klobouk jako doplněkKlobouk jako doplněk

Jak nosí klobouky celebrity

Klobouky celebritKlobouky celebrit Celebrity s kloboukyCelebrity s klobouky Klobouková inspiraceKlobouková inspirace

Článek Klobouky a slamáky jsou letos chic byl publikován 30. června 2010 v 23.30 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...