Jak zakrýt povadlé bříško?

Tagy:  baculky, boubelky, nadměrné velikosti, dámské prádlo, povadlé bříško, tuniky, řasení

Sponzorované odkazy:

Jak zakrýt povadlé bříško?

Pokud si správně vyberete střih a barvu oblečení, dokážete se svojí postavou téměř zázraky. Stylové a dobře střižené oblečení dokáže ukrýt všechny nedostatky vašeho bříška, proto se nebojte nakupovat nadměrné velikosti.

Správná volba oblečení

Pokud máte větší bříško, volte raději volné střihy a vyvarujte se upnutým střihům. Tabu jsou pro vás i další věci, jako např. lesklé materiály, výrazné vzory apod. Více se dozvíte v následujících řádcích.
Říká vám něco empírová linie šatů? Takové šaty jsou tzv. přestřiženy pod prsy a dokáží krásně zakrýt faldíky v pase i větší bříško.
Pro boubelky jsou také vhodné šaty typu A linie a delší střihy, které se směrem dolu rozšiřují a přes pas jsou dostatečně volné.
Co rozhodně nepatří do vašeho šatníku jsou těsné úplety, upnutý elastan a lesklý materiál.

Optické klamy

Asi už nemusíme zmiňovat fakt, že černá barva je to pravé – černá totiž zeštíhluje. Mezi další optické klamy patří např. šaty s přestřižením pod hrudníkem nebo proužky. Proužky nejen zužují, ale také prodlouží vaší postavu.

Délka triček

Na trhu je celá řada halenek, košil, triček a tunik. Dámy, které máte větší proporce přes bříško, volte volné střihy. Velký pozor si dávejte hlavně na délku trička nebo topu. Nemělo by vám nikdy končit nad břichem, ale vždy volte délku „tak akorát“. Spodní okraj by měl viset dostatečně nízko pod bříškem. Tabu pro vás jsou také bolerka a zkrácené vrchní díly oblečení. Nenoste příliš utažené pásky – mohlo by se stát, že vám bříško bude „přetékat“. Pokud ale pásek prostě musíte mít, pamatujte na jeho posazení a délku. Pásek by měl být volný a správně posazený.
Tím opravdovým hitem a absolutní bombou pro vás jsou tuniky. Letošní léto můžete zvolit pestrobarevné a jednobarevné tuniky, které jsou ideálním oblečením pro ukrytí nedokonalého bříška. Opravdu sexy jsou tuniky, které mají pod prsy lemy, jenž přecházejí vzadu v šňůrku. Tyto tuniky dokáží vytvořit nádherné ženské siluety. Toto oblečení je vhodné hlavně na léto a teplé dny.

Správně posazený pásek je to pravéSprávně posazený pásek je to pravé

Dokonalá sukně

Nejen správná volba střihu, barvy a délky triček dokáže vaše bříško náležitě zakrýt. Nedokonalé bříško potřebuje nejen dokonalou tuniku, ale také dokonalou sukni. Pokud máte větší bříško, volte raději níže posazený pas (asi do půlky břicha). Díky tomu dokážete opticky zmenšit bříško až na polovinu. Dalším vhodným trikem je schovat povadlé bříško do jemných a decentních záhybů. Velice trendy je zavazovat sukně na boku.
Nikdy nenoste sukni s páskem nebo s obří sponou, která je přímo na břiše. Přilákáte akorát pozornost jiných očí a zdůrazníte vaše kila navíc.

Kalhoty pro baculky

Na větší a povadlé bříško raději pořiďte o číslo větší kalhoty v pase. Nejen že se vám budou lépe oblékat, ale navíc vám nebude bříško různě „přetékat“. Větší kalhoty dosáhnou skvělého efektu hlavně když zvolíte také vhodnou výšku pasu (těsně pod pupek). Příliš vysoké nebo naopak nízké kalhoty jsou zcela nevhodné.

Správná velikost kalhot je opravdu důležitá!Správná velikost kalhot je opravdu důležitá!

Základem pro ženy, které mají povadlé a baculaté bříško, je správně si vybrat dokonalý střih, barvu a materiál.

Článek Jak zakrýt povadlé bříško? byl publikován 28. května 2010 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...