Módní návrhářkou ve 13ti letech? Proč ne!

Tagy:  móda, módní návrháři, Tavi, Tavi Gevinson, blog

Sponzorované odkazy:

Módní návrhářkou ve 13ti letech? Proč ne!

Vzpomenete si na to, jaký byl váš život když vám bylo jedenáct let? Vybavíte si, o čem jste se bavily, co bylo vaším krédem a co vás bavilo? Myslím si, že většina z nás byla venku s kamarádkami, hrála si s panenkami nebo na honěnou. Ovšem Tavi Gevinson ve svých jedenácti letech založila svůj první blog, který se zaměřil na módu.

Blog o módě

Nikdo se dnes ani nepozastavuje nad tím, když se založí blog o módě. Ovšem založit blog v jedenácti letech a vyšplhat se tím na pyramidu známých návrhářů, to už stojí za povšimnutí. Tavi Gevinson si vytvořila blog o svém koníčku – tedy o módě a návrhářství.
Mladá slečna tak začala nahlížet do zákulisí světových návrhářů a známých módních značek. Poměrně během krátké doby měla tuto tématiku „v malíku“.
Její blog nesl název Style Rookie. Najít ho můžete na internetových stránkách thestylerookie.com. Trochu legrační na tom je ten fakt, že její rodiče o tom vůbec nevěděli. O jejím blogovém počínání jim řekla až v tu dobu, kdy se „slavná“ Tavi dostala do rukou amerického deníku New York Times a měla pro ně poskytnout rozhovor. Jelikož nebyla plnoletá, potřebovala na to svolení rodičů.
Nejprve nikdo nevěřil tomu, že by tak mladá dívka byla schopná porozumět a psát o módě. Lidé se domnívali, že jde o „fejk“ a blog za ní píše nějaký zkušený módní návrhář či redaktor.

Móda je umění

Čím to, že se Tavin blog stal tak oblíbeným a zvláštním? Tavi nezačala psát o komerční módě, o tom co se nosí, co je trendy a IN, ale pojala módu jako umění. Začala popisovat jednotlivé módní návrháře, jak díky své módě popisují svojí osobnost.
Na svůj web dává nejen fotky z přehlídek a neobvyklé či extravagantní modely, ale také samostatné oblečení a umělecké obrazy. Zkrátka její blog je plný „věcí“, které jí určitým způsobem inspirují.
A víte o tom, že její stránky sleduje denně miliony čtenářů? Díky jednomu blogu o módě je Tavi známá po celém světě. Tato mladá dívka je dokonce zvána na všechny důležité módní přehlídky.

Styl Tavi Gevinson

Možná si myslíte, že když se tak zkušená dívka vyzná v módě, že i její šatník bude překypovat značkovým, drahým a luxusním oblečením. Ale opak je pravdou. Jelikož na to nemá ještě finanční prostředky, Tavi nakupuje výhradně v sekond hadnech nebo v tzv. vintage shopech. To ovšem nebude trvat dlouhou dobu. Díky své popularitě a oblíbenosti si zajisté i Tavi bude moci koupit drahé a luxusní oblečení od těch nejznámějších návrhářů. To záleží ale pouze na nyní třináctileté Tavi, která svou budoucnost vidí jako slavná novinářka nebo stylistka.

Článek Módní návrhářkou ve 13ti letech? Proč ne! byl publikován 17. června 2010 v 08.00 v rubrice Značky. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...