Tajemná moc doplňků

Tagy:  šály, šátky, šperky, klobouk, pásky, kabelky

Sponzorované odkazy:

Tajemná moc doplňků

Doplňky mají velmi důležitou roli. Můžete jimi zdůraznit svou vlastní kombinaci stylů. Například sportovní žena, která vymění batoh za středně velkou kabelku, posune tak kombinaci stylů směrem k eleganci.

Boty, šperky, ale také šátky, rukavice, klobouky, pásky, kabelky a punčochy vybírejte velmi pozorně, musí ladit s vašimi tělesnými proporcemi. Drobná žena by neměla nosit prostornou tašku, ani když jde na procházku s dětmi. Opravdu to nevypadá pěkně. Nechte se někdy třeba vyfotit přáteli a posuďte sama.

ŠperkyŠperky

Šály a šátky

Máte nějaký oblíbený svetr nebo košili, která nekoresponduje s vaší barevnou paletou? Tady vám budou nejlepším pomocníkem šátky a šály. Důležité je, aby v blízkosti obličeje byla ta správná barva, která se k vám hodí. Neodmyslitelnou výhodou je také to, že správně uvázaným šátkem můžete skrýt dlouhý krk nebo úzkou horní polovinu těla.

Pokud máte třeba hranatý obličej, dobře vám padne dokulata uvázaný šátek. Opatrně si počínejte, pokud máte kulatý obličej, krátký krk, mohutné poprsí nebo krátkou horní polovinu těla, šátek v těchto případech zdůrazní nežádoucí a příliš nepomůže.

Šátek HermesŠátek Hermes

Klobouky

Klobouky, dříve naprostá součást ženy, projev elegance a vkusu. Dnes extravagantní kousek, který si dovolí jen málokterá z nás. Ale je to velká škoda. Například přirozená žena působí v béžovém letním klobouku velice přesvědčivě. Dramatický typ si určitě vybere z extravagantních klobouků a romantická žena vzbudí pozornost v hravém modelu. Ať už jste jakýkoliv typ, přesvědčte se, že velikost klobouku ladí s proporcemi. Rozměrné a tmavé klobouky se hodí jen pro velké ženy. Pokud jsou vaše tvary plnější, vyzkoušejte klobouk, který dosahuje délky ramen a vynechejte ty malé.

Klobouk se hodí k volnějším tunikámKlobouk se hodí k volnějším tunikám

Pásky

Pásky jsou efektivní tečkou vašeho oblečení. Pro vysoké a štíhle ženy jsou optimální široké pásky. Malé a drobné ženy raději zvolí úzké pásky. Pokud však máte širší boky, větší prsa nebo kratší horní polovinu těla, raději se páskům vyhněte. Delší horní polovinu těla opticky zkrátí pásek v barvě oblečení. Pokud jsou vaše tělesné proporce normální neuděláte chybu, když zvolíte barvu pásku v barvách vaší základní palety. Může také korespondovat s barvou vašich bot a kabelky.

Úzký pásekÚzký pásek

Kabelky

Pořiďte si jednu opravdu kvalitní kabelku v neutrální barvě, abyste jí mohla nosit k co nejvíce věcem. Malá a drobná žena může mít kabelku v trochu světlejší barvě. Nezapomeňte, měla by být spíše menší než větší.

Vzorované kabelkyVzorované kabelky

Punčochy

Tady je důležité si pamatovat, že styl neurčují, ale doplňují. Vzorované a světlé punčochy přitahují pohled na nohy. Pokud máte nohy pěkně tvarované, můžete to být výhoda. Pokud ale chcete od nohou odpoutat pozornost, asi jste právě udělala chybu. Všeobecné pravidlo říká, že oděv by měl být směrem odshora dolů tmavší.

Článek Tajemná moc doplňků byl publikován 22. června 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...