Kufr - sbalte si na dovolenou

Tagy:  dovolená, zavazadlo, balení, kufr, cestování

Sponzorované odkazy:

Kufr - sbalte si na dovolenou

Léto je obdobím dovolených a výletů. Zábavu a vzrušení však střídají obavy a zařizování, kterému se před odjezdem či odletem k moři neubráníme. Balení je pro mnoho z nás nepříjemnou nutností, kterou bychom si nejraději odpustili. Dobře si sbalit kufr obvykle znamená věnovat celé záležitosti dostatek času. Balení zavazadla však může být i zábava a dobře odvedená práce se nám na rekreaci vrátí.

Různé příležitosti – různé potřeby

Balení zavazadla je samozřejmě nutné přizpůsobit lokalitě a typu dovolené. Obvykle se však jedná o dovolenou k moři, kde máme všichni potřeby více méně stejné. Rady na balení tak mohou být univerzální a využitelné.

Všeho moc škodí

Velká chyba, které se mnoho z nás dopouští, je balení na poslední chvíli, během které skládáme do kufru bezmyšlenkovitě vše, co nás napadne. Příprava a řádné rozmyšlení se, co využijeme a co nikoli, je přitom tolik důležité. Dáme-li si tu práci a předem si vybereme takové oblečení, které půjde vzájemně jednoduše kombinovat, ušetříme místo v kufru a následně i čas a nervy na dovolené. Dobré je také udělat si rozpis a stanovit počet jednotlivých kusů oblečení, které vzhledem k délce pobytu využijeme. Myslet bychom měli na horké i chladnější počasí.

Vyberte si správný tvar a velikostVyberte si správný tvar a velikost

Jak na to

Po sepsání seznamu začneme vše shromažďovat na hromadu, důkladně vybíráme takové kousky, které se budou hodit při více příležitostech. Nesmíme zapomenout na plavky a plážové oblečení, nejedeme-li do hotelu, sbalíme také dvě osušky. Dále vybereme takové oblečení, které můžeme obléknout na pocházku městem a eventuálně i něco trochu společenštějšího. Na týden nám postačí jedna až dvě sukně, kraťasy, džíny a případně tepláky. Vršků si sbalíme čtyři až pět kusů. Nesmíme zapomenout na spodní prádlo a kosmetiku, kterou vozíme raději v mini baleních. Dobře si promyslíme také výběr bot, ty mohou zabrat dost místa. Úplně nám postačí jedny elegantní, žabky a botasky.

Uspořádání v zavazadle

Kromě správného výběru oblečení nás také čeká jej správně narovnat do kufru. Samozřejmostí je věci pečlivě rovnat a vyplňovat mezery. Je však dobré také předem počítat s tím, aby věci které budeme potřebovat nejdříve byly navrchu. Ne vždy máme možnost si na dovolené věci z kufru vyrovnat do skříně a proto se vyplatí uspořádat věci v zavazadle dle frekvence používání.

Na pár dní či do přírodyNa pár dní či do přírody

Článek Kufr - sbalte si na dovolenou byl publikován 8. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...