Jak vybrat správné plavky

Tagy:  Plavky, jak vybrat plavky

Sponzorované odkazy:

Jak vybrat správné plavky

Každá z nás chce na pláži nebo u bazénu vypadat o něco vyšší a štíhlejší. Díky skutečnosti, že na sobě nemáme téměř nic, je to opravdu obtížné. Můžeme si obout pantoflíčky se silnou podrážkou či klínkem, avšak ani chůdy nezahladí všechny nedostatky. Proto zapomeňte na ně. Dám vám teď pár rad a tipů, abyste se i v polonahém stavu necítily tak zranitelné a získaly sebejistotu. Ať už si vyberete plavky jednodílné nebo dvoudílné plavky, vytěžíme maximum z vašich kladů a odvedeme pozornost od záporných zón.

Široká ramena

Z pohledu plavek jsou široká ramena kladem. Jestliže však máte pocit, že mají dost přes míru, potom plavky s páskem a hlubokým výstřihem buď do V nebo kulatým. Docílíte tak zúžení ramen.

Vyvarujte se

Mělkých výstřihů

Ramínek posazených ke stranám

Vodorovným proužkům

Ozdobným prvkům na ramenou

Plavky pro široká ramenaPlavky pro široká ramena

Úzká ramena

V tomto případě docílíme vyváženosti pomocí barev a střihu. Vybírejte modely s ramínky posazenými ke stranám a mělčími výstřihy. U jednodílných plavek vybírejte modely s vodorovným vzorem nebo světlejší nebo přímo i zářivější barvou v horní části a tmavší, tlumenější nebo hladkou barvou dole.

Vyvarujte se

Hlubokých výstřihů ve tvaru V

Svislých vzorů v horní polovině

Plavky pro úzká ramenaPlavky pro úzká ramena

Velké poprsí

Vybírejte si vždy modely s vyztuženou podprsenkou a širokými ramínky, které prsa dokonale zpevní. U jednodílných plavek kombinujte tmavé nebo hladké barvy v horní polovině a světlé nebo vzorované látky v dolní polovině.

Vyvaruje se

Tenkých ramínek

Nevyztužených podprsenek

Světlých barev v horní partii

Plavky pro velká prsaPlavky pro velká prsa

Ploché poprsí

13% štíhlých malých žen mají velikost košíčku A. U plavek však malá prsa nepředstavují žádný problém. Vy můžete směle vyjít v jednodílných i dvoudílných plavkách bez výztuže. Pokud však prsům chcete dodat větší objem, nabízejí se vám modely s vyztuženými košíčky a vycpávkami. Zejména vám budou slušet ty bez ramínek – korzetové nebo bikiny s úzkou podprsenkou – přidají na objemu. Kanýrky, nabírání, ozdoby, silnější materiály, vodorovné vzory, zářivé barvy pak vylepší plážový vzhled. Mezi jednodílnými plavkami vybírejte modely kombinující bohatě vypracovanou podprsenku s tmavým hladkým spodním dílem.

Vyvarujte se

Tmavých barev

Svislých vzorů v partii prsou

Plavky pro malá prsaPlavky pro malá prsa

Krátké tělo

Malá postava s krátkým tělem lépe vyhlíží v jednodílných plavkách. Pokud se nechcete vzdát bikin, vybírejte modely s bokovými kalhotkami, čímž opticky protáhnete horní partii těla. Vytvoříte tak delší a štíhlejší tělo. Nejlépe pomohou také svislé linie.

Vyvarujte se

Prvků zdůrazňujících pas (vodorovné pruhy, pásky)

Jednodílných plavek s nevyztuženými košíčky

Dvoudílných plavek s vysokými kalhotkami

Plavky pro krátké těloPlavky pro krátké tělo

Krátké nohy

Jednodílné plavky vysoko vystřižené na bocích báječně prodlouží nohy. Problém však nastává v případě širokých boků a silných stehen. V tomto případě volte středně vystřižené nohavičky. Nohy také prodloužíte pomocí svislých linií ve spodním dílu plavek končící přesně pod prsní partií.

Vyvarujte se

Nízko vystřižených a delších nohaviček

Vodorovných linií v dolní části

Bikin s bokovými kalhotkami

Plavky pro krátké nohyPlavky pro krátké nohy

Široké boky, velké břicho a pozadí

Největší úspěch zaručí jednodílné plavky. Dalším velkým trikem jsou vhodné barvy a vzory upozorňující na přitažlivé partie a naopak tmavším matným materiálem nebo svislými detaily zakryjte kritické zóny. Dále také šikmé linie sbíhající se ve středu zeštíhlí oblast břicha a boků. Pokud nemáte úzká ramena, vyzkoušejte sukýnkový model. Výborně poslouží i materiály s lycrou, které uberou pár centimetrů.

Vyvarujte se

Pásků

Světlých a lesklých materiálů v dolní polovině

Vodorovných vzorů v dolní polovině

Zeštíhlující plavkyZeštíhlující plavky

Článek Jak vybrat správné plavky byl publikován 29. července 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...