Kalhotový kostým - elegance a pohodlí

Tagy:  Dámský kalhotový kostým

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Dámský kostým – je elegantní a najdeme ho v každém dámském šatníku
  2. Kalhotový kostým - elegance a pohodlí
Kalhotový kostým - elegance a pohodlí

Kalhotový kostým si získal oblibu žen v pracovní i mimopracovní oblasti, bezesporu je to tím, že je praktický a příjemný na nošení. Vyjadřuje kompetentnost a objektivitu a pomocí vhodně zvolených doplňků se dokáže naladit na sváteční nebo ležérní notu. V současné době nemá co do činění s ženskou emancipací, ale nebylo tomu tak vždy.

Světlý kalhotový kostýmSvětlý kalhotový kostým Tmavý kalhotový kostýmTmavý kalhotový kostým

V bibli se píše, že žena nesmí nosit mužský šat a stejně tak mužům si nesmí obléci šaty pro ženy. Toto přikázání se dodržovalo až do konce 19. století, i když ne všude se s ženskou emancipací smířili. Například v roce 1971 se poslankyně sociálnědemokra­tické strany Lenelotte von Bothmer objevila na zasedání německého parlamentu v kalhotovém kostýmu a vyvolala tímto oblečením skandál – považovali ho za nepatřičné.

CelebrityCelebrity

Zvrat

Ve 20. letech 20. století se dostal pánský styl na ryze módní úroveň. Dvoudílný nebo třídílný kalhotový oblek si oblíbily umělkyně a moderní ženy, říkalo se jim klukandy. Muži se s pohledem na dámy se smokingy vyrovnávali nejistě. Trvalo ještě dalších padesát let, než byly kalhoty přijaty jako obměna sukně.

Jak nosit kalhotový kostým

Kalhotový kostým z módního hlediska nestárne, má dobrý střih a vhodně zvolený dokáže s postavou divy. Nejlepším přítelem je kalhotovému kostýmu bílá košile nebo blůza. Velmi důležitý je tvar límce, který přehrnete přes klopy nebo necháte vespod. Dále je důležitý typ živůtku – s výstřihem, ramínka, body, bavlněné tričko. Pokud vám krk připadá příliš holí a mezi vašimi doplňky chybí bílé korále nebo vhodný přívěšek, ovažte si kolem krku hedvábný šátek nebo šálu.

Kalhotové kostýmy – YSL a Stella McCartneyKalhotové kostýmy – YSL a Stella McCartney

Kalhotový kostým se dá jednoduše změnit na společenský oděv a to tak, že pod sakem budete skrývat jen podprsenku, výsledkem je cudný a zároveň dráždivý vzhled. Pokud je to pro vás příliš vyzívané oblečte si třpytivý top a sako nechte rozepnuté. Na koncert se ozdobte náhrdelníkem a náušnicemi, vhodnou kabelkou a na nohy si obujte lodičky na vysokém podpatku.

Kalhotové kostýmky YSLKalhotové kostýmky YSL

Řada a návrhářů a předních značek se zaměřila na kalhotové kostýmy, i přesto není nad model ušitý na míru. Styl je obměňován paletou barev a šíří střihu od ryze ženského až po propracovaný pánský. Výběr je jen na osobním vkusu, ale pokud můžu radit, snažte se vyhnout vyloženě mužskému pojetí, kdy se díky tuhému a hranatému designu kostýmu dostanete do středu dvou pohlaví.

Tip na léto

Sežeňte si letní kalhotový kostým z příjemně chladivé bavlněné tkaniny, nebude vám horko a vyhnete se tak příjemnému pocení.

Článek Kalhotový kostým - elegance a pohodlí byl publikován 18. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...