Dámské dřeváky jak je neznáte

Tagy:  Dámské dřeváky, anticelulitidní dřeváky, odpružené dřeváky, zateplené dřeváky

Sponzorované odkazy:

Dámské dřeváky jak je neznáte

Dřeváky, jak už název napovídá, jsou vyrobeny ze dřeva, a to celé nebo jen z části. Dříve to byla velmi levná obuv, tudíž si jí mohl dovolit i prostý lid v různých zemích. Pokud byla tato obuv používána v práci, jednalo o hladké a jednoduché dřeváky. Avšak dřeváky pro sváteční chvíle byly různě zdobeny lidovými nebo přírodními motivy.

V současné době se podoba dřeváků poněkud změnila, jsou vzhlednější, a také pohodlnější. Jejich neodmyslitelnou náhodou je, že nedeformují nožní klenbu a anatomický tvar nohy zůstává plně zachován. Také nesmíme opomenout, že mají velmi dlouhou životnost a mohou je nosit i alergici.

Holandské dřevákyHolandské dřeváky

Zapomeňte na jarní kolekci dřeváků Chanel a Louis Vuitton, které si získali řadu obdivovatelů, ale i odpůrců a které si také může jen málokdo dovolit. My tu máme nabídku neobvyklých dřeváků. Nejen, že jsou designově velmi pěkný, ale mají i funkční vlastnosti.

Krásně malované dřevákyKrásně malované dřeváky

Odpružené dřeváky

Dřeváky s amortizační podrážkou jsou vyrobeny z topolového dřeva a speciální tlumící hmoty, která dokáže absorbovat nárazy vznikající při chůzi. Vlna nárazu za normálních okolností putuje nohou do dolní části zad, kde působí bolest. Tyto boty vám zajistí pohodlí v průběhu celého dne a oceníte je i v práci.

Anticelulitidní dřeváky

To jsou dřevěné boty, které změní vaši postavu k nepoznání. Jak fungují? Podrážka z olšového dřeva je nakloněná o 8 až 9 stupňů dozadu, tak aby při chůzi stimulovala svalstvo nohou. Tím, že jsou chodidla nakloněná, jsou i kolena mírně prohnutá a svalstvo nohou napnuto. Je známo, že při chůzi se posiluje i břišní svalstvo, takže vám budou mizet i centimetry v pase. Páteř se ocitá v přirozené, vzpřímené poloze, a tak se odstraňují příčiny lordózy. Ženy, které nosí boty na podpatku si zkracují lýtkové svaly. V anticelulitidních dřevácích vám prsty chodidel směřují vzhůru, což lýtkové svaly posiluje a chrání před křečovými žílami.

Odpružené & anticelulitidní dřevákyOdpružené & anticelulitidní dřeváky

Zateplené

Oblíbily jste si v létě dřeváky a je vám líto, že se jich na podzim budete muset vzdát? Nemusíte. Zateplené dřeváky – nazouváky mají podrážku ze dřeva, svršek z kůže a vnitřek boty je pošit kožešinou, která krásně zahřeje. Buďte IN!

Zateplené dřevákyZateplené dřeváky

K dřevěným nazouvákům si můžete vzít kalhoty, ale mnohem lépe vyniknou se sukní, ke které si můžete vzít punčocháče nebo podkolenky.

Článek Dámské dřeváky jak je neznáte byl publikován 22. srpna 2010 v 12.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...