Chlupaté kožešinové vesty

Tagy:  chlupaté vesty, kožešinové vesty, Ann Christine

Sponzorované odkazy:

Chlupaté kožešinové vesty

Pravá kožešina, slovní spojení, které v mnohých vyvolává zděšení. Dříve byla hlavním zdrojem kožešiny příroda, tedy lov. Nyní jsou z 85% hlavním zdrojem specializované farmy a masný průmysl, z 15% lov a z toho 0,2% lov do pastí a zbývajících 14,8% spadá na kontrolovaný odstřel v oborách.

Bílá vestaBílá vesta

Kožešina se zpracovává podle druhu a původu. Nejprve bývá nasolena, usušena, znovu vyprána a usušena. Dále prochází procesem vydělávání podle jemnosti. Nakonec si kůže natře horkým tukem, prohněte a někdy se také tříslí, aby se vlas neslepoval.

Drahocenné kožešiny se nebarví, jsou nejkrásnější v původním stavu. Výjimku tvoří černá a tmavohnědá kožešina, tento odstín se v přírodě vyskytuje jen poskrovnu.

Kombinace 1Kombinace 1 Kombinace 2Kombinace 2

Skunk

Gagátově červená kožešina je výsadou tohoto parádníka, který se brání před nepřítelem nepříjemným zápachem, to však lovce nezastaví.

Kopytnatci

Sem patří kožešina z ovcí, koz, koní a hovězího dobytka. V této skupině má nejvýznamnější postavení korsická ovce.

Tuleň

Tulení kožešina byla dříve velmi oblíbená, až do 80. let 20. století, kdy média zveřejnila brutální zabijení teleních mláďat.

Vačnatci

Klokani, wallabi, vombati, dasyure bývají vysoce ceněni pro kožešinu. V nynější době zůstala v oděvnictví jen vačice z Nového Zélandu, kde se přemnožila a působila škody. Kožešina je tedy vedlejším produktem zákonného hubení.

Vlk

Počátkem 20. stolení se vlčí kožešina užívala hlavně na límce. Nyní se běžně setkáváme s kožešinou ze severoamerického prérijního vlka – kojota.
Vydra ======

Kožešina z vydry se bohatě užívala na pláště a límce, velmi ceněna byla jemná kožešina mořské vydry.

Ann Christine

Ann Christine 1Ann Christine 1 Ann Christine 2Ann Christine 2

Kožešinovou vestu noste jen v suchém prostředí. Pokud venku prší, sněží nebo je mlha, nechte kožíšek doma. Nevystavujte ho ani extrémním klimatickým podmínkám. Zapomeňte na batoh a kabely, může dojít k poškození oděvu. Také těžké předměty v kapsách mohou působit problém s podšívkou.

Tmavá huňatá vestaTmavá huňatá vesta Světlá vestaSvětlá vesta Extravagantní vestaExtravagantní vesta

Malá rada na závěr. Celochlupatá vesta může rozšiřovat, proto si pod ní oblečte svetr nebo rolák, který je na tělo. Pokud vestu stáhnete páskem, neuděláte chybu, právě naopak.

Zdroj: www.polyvore.com, www.ann-christine.net

Článek Chlupaté kožešinové vesty byl publikován 26. října 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (4).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...