Brusle a bruslení

Tagy:  brusle skořepinové, dámské, pánské, oblečení na bruslení

Sponzorované odkazy:

Brusle a bruslení

Venkovní teplota klesla pod bod mrazu a pomalu nám začínají zamrzat rybníky a jezera. Což vybízí k jedné ze zimních radovánek – bruslení. Věděli jste, že brusle byly vynalezeny již několik let před naším letopočtem? Ano, svědčí o tom nálezy kostěných předchůdců bruslí. Kosti zkrátili a provrtali, provlékli jimi pásky a připnuli se svým „botám“. Ovšem, že v nich nedělali piruety, ale sloužily k zdolávání větších vzdálenosti a objevování nových území. Ale zpět do 21. století, poradím vám jaké brusle si vybrat a co si obléci.

KrasobrusleníKrasobruslení

Jaké brusle jsou ty pravé pro vás

Vybírejte pečlivě a nesnažte se šetřit, dobrá investice se vrátí ve zdravích nohou. Vezměte si do obchodu pletené ponožky, ve kterých si brusle vyzkoušejte – nesmí vás tlačit a nesmí být ani velké. Pokud zvolíte špatnou velikost, budou vás při bruslení bolet nohy. Ve specializovaných obchodech hledejte brusle s paměťovou stopou, které se přizpůsobí vašim chodidlům – dopřejte svým nohám komfort. Skvělé jsou také brusle s termoregulačními vlastnostmi.

Skořepinové

Pokud jste začínající bruslař nebo si jednou za čas jdete zabruslit na rybník, jsou tyto brusle pro vás to pravé. Jednoduše je obujete a dobře drží na nohou. Dětské brusle mají navíc nastavitelnou velikost, to je praktické, protože dětem rostou nohy neuvěřitelně rychle.

dětské skořepinové brusledětské skořepinové brusle Skořepinové brusle pánskéSkořepinové brusle pánské Skořepinové brusle dámskéSkořepinové brusle dámské

Kožené

Jsou vhodné jak pro rekreační, tak i pro sportovní bruslaře. Noha bude dokonale fixována díky šněrování boty kolem kotníku. Správná velikost a fixace je nezbytná kvůli ovladatelnosti a správnému přenášení váhy. Navíc se na nohou můžou objevit puchýře na patách a kotníku.

Se zoubky

Skvělá věc, kterou jsou vybaveny dámské brusle. Díky zoubkům se můžete odrážet, když jdete do skoku, umožňují větší razanci při bruslení a pomohou i při jízdě pozadu. Jsou také přizpůsobeny ženské postavě (ženy jsou menší a lehčí než muži) a v oblasti kotníku jsou užší.

Se zoubkySe zoubky Se zoubky a zajímavým ornamentemSe zoubky a zajímavým ornamentem

Bez zoubků

Říká se jim kanady, hokejové nebo pánské brusle. Ostří je ve tvaru kolébky, umožňuje rychlejší jízdu a jsou také více polstrované. Hokejové brusle jsou v určitých částech nohy měkce vypolstrovány, aby se alespoň částečně zabránilo tření při rychlé jízdě. Tvar je uzpůsoben mužské noze – jsou nižší a širší.

Hokejové brusleHokejové brusle Hokejové brusle světléHokejové brusle světlé

Co si obléci

Ve sportovním stylu

Milujete sport a sportovní oblečení, aby o tom nikdo ani trochu nezapochyboval, oblečte si sportovní vestu adidas, pod ní zajímavou mikinu a na hlavu kulíška s roztomilou bambulkou. Hurá na kluziště!

Sportovní stylSportovní styl

V elegantním stylu

Budete vypadat jako ledová princezna, pokud si obléknete kožešinovou vestu a na hlavu nasadíte kožešinovou ušanku. Pod vestou pak může být svetr a několik navrstvených triček, záleží na tom, jak moc se budete věnovat bruslení.

Elegantní stylElegantní styl

Zdroj: www.polyvore.com, www.tempish.cz, www.sport-sidia.cz

Článek Brusle a bruslení byl publikován 7. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...