Styl Babydoll

Tagy:  Babydoll

Sponzorované odkazy:

Styl Babydoll

Pojem Babydoll jste určitě již slyšely. Je to samostatný módní styl, který se stal slavný v roce 1956 díky filmu Babydoll s Carroll Bakerovou. Styl Babydoll získají dívky oblečené v kožešině, krajce, šifonu a voláncích.

Sladká lolitaSladká lolita

Film Baby doll

Ještě zpět k filmu Babydoll. Film v oné době pranýřovali, byl stažen z kin a nazýván nejšpinavějším filmem všech dob. Jenže jak všichni víme, vše co je zakázáno, má tajemný podtón a magickou přitažlivost. Touhu zakázaného poznala už Eva v ráji, když sáhla po jablku a my jdeme v jejích šlépějích dál.

Film, pojednávající o hranici mezi dětstvím a dospíváním, sexuálním objevování a nevinnosti byl inspirací pro svět módy. Po molech se záhy začaly procházet modelky v panenských šatech, krátkých kabátcích s krajkou nebo kožešinou.

Kožešina a jemné barvyKožešina a jemné barvy

Jak se obléká pravá Baby doll

Vzpomeňte si na své panenky z dětství, které jste oblékaly do krajkových šatiček, volánků a průhledných materiálů. Abyste získaly více koketnosti a ženskosti, oblečete se podobně jako panenky, to znamená jako baby doll.

Anna SuiAnna Sui D&GD&G Christopher KaneChristopher Kane Phillip LimPhillip Lim Richard NicollRichard Nicoll Temperley LondonTemperley London

Styl Babydoll je hitem letošní zimy. Nemusíte se za každou cenu oblékat do sukýnek a šatiček, aby vám teď nebyla zima. Z šatníku si vyberte kalhoty a k nim krátký kabátek a pod něj takový kus oblečení, aby ani kousek nevykukoval. To rozhýbe mužskou fantazii, zda je nebo není pod kabátkem další kus oblečení.

Cutler and GrossCutler and Gross Just CavalliJust Cavalli One VintageOne Vintage

Babydoll inspirují návrháře od padesátých let takřka pořád. Ženskost, dětská naivita a erotický nádech, to je vše, po čem ženy v módě touží. Styl se tedy více než 50 let proměňoval a získal mnoho alternativ, ale původní myšlenka zůstala.

Agent ProvocateurAgent Provocateur La PerlaLa Perla pyžamo Juicy Couturepyžamo Juicy Couture Juicy CoutureJuicy Couture

Pokud jste hravá a chcete být svůdná, jistě si styl Babydoll zamilujete. Jeho kouzlo a umění dodat jemnost a v zápětí provokovat a šokovat.

Nevinný pohledNevinný pohled

Podívejte se na filmy Baby doll a Lolita, možná pak pochopíte tento styl, třeba vás okouzlí a inspiruje. Styl Babydoll se nedá popsat v jednom článku, je třeba do něj proniknout a pochopit ho, třeba každý podle svého. O to přece v módě jde – trendy se inspirovat a použít je ve vlastním stylu, teprve pak jim vdechnete duši.

Pastelové barvyPastelové barvy

Zdroj: www.polyvore.com, www.net-a-porter.com

Článek Styl Babydoll byl publikován 11. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...