Dámské pyžamo na několik způsobů

Tagy:  Dámské pyžamo, Babydoll, saténové pyžamo, pyžamo s potiskem

Sponzorované odkazy:

Dámské pyžamo na několik způsobů

Dámské pyžamo se zrodilo ve 20. letech 20. stolení, původně vyhrazené jen pro muže. Pánská pyžama se šila z nepoddajné bavlny, zatímco dámské modely, které se ujaly o něco později, byly zhotoveny z hladivého hedvábí a syntetických látek. Pastelové barvy, krajky, nápadité ozdobné prvky a rozevlátý střih pomohly proměnit strohá pyžama v přepychový noční oblek.

Pyžamo, bačkory a župan = pohodlíPyžamo, bačkory a župan = pohodlí Tričko a šortky? Ne, pyžamo!Tričko a šortky? Ne, pyžamo!

Stylové pyžamo se stalo součástí každé dámské garderoby a na to návrháři vždy slyší. Například návrhářka Irene Galitzineová předvedla v roce 1960 překrásnou kolekci pyžam. K vidění byl třeba komplet s volnými rozšířenými kalhotami a horním dílem na způsob tuniky, který byl nakonec přijat jako oděv pro volný čas.

Mnoho žen se však nechtělo vzdát typicky ženských nočních košil, tak se v 2. polovině 50. let objevil stylový komplet baby doll, který se skládal z šortek a širokého nabíraného živůtku s balonovými rukávky, volánkovým límečkem a délkou pod hýždě. Živůtek byl později opatřen úzkými ramínky. O tom, že je žena neodolatelná i v pánském pyžamu vás může přesvědčit Audrey Hepburnová ve filmu Prázdniny v Římě.

Baby dollBaby doll

Baby doll pyžamo

Roztomilé pyžámko s volánky, lehce průsvitné a tolik sexy, se stalo populární v roce 1960. Tento noční úbor patří mezi pyžama, a to kvůli balónovým kalhotkám. Roztomilou panenku z vás udělají následující něžné barvy: bílá, růžový, vanilková, bleděmodrá, meruňková nebo mátová. Modely jsou lehoučké a vzdušné, proto se hodí pro horké letní období.

Baby doll pyžamoBaby doll pyžamo

Luxusní pyžamo

Každé správné fashion dívce záleží i na pyžamu a do postele jde i v zimě jako svůdná hollywoodská hvězda.

Harrods, Debenhams, HarrodsHarrods, Debenhams, Harrods

Barevné pyžamo s potiskem

Jestli máte rády barvy, jistě si zamilujete barevná pyžama s veselým potiskem. Opravdu zdařilé jsou malé postavičky na kalhotách a bezesporu vás pobaví i vtipné nápisy na tričkách. Až budete mít chuť vrátit se do dětství, oblečte si takovéto pyžamo a zachumlejte se pod deku s velkým plyšovým medvědem.

Dorothy Perkins, David, John LewisDorothy Perkins, David, John Lewis S medvídkem do posteleS medvídkem do postele

Správný materiál

Nejlepší je bavlna, protože má příjemný omak a může sát značné množství potu. Dále se klasická pyžama vyrábějí i z úpletu nebo ze směsi tkanin.

Suzie, Linea, TherapySuzie, Linea, Therapy

Zdroj: www.polyvore.com, www.sinocom.ru

Článek Dámské pyžamo na několik způsobů byl publikován 17. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...