Černé pouzdrové šaty jsou klasika

Tagy:  Pouzdrové šaty, Coco Chanel

Sponzorované odkazy:

Černé pouzdrové šaty jsou klasika

Pouzdrové šaty se ve světě módy poprvé objevily v roce 1918. Zprvu se staly velmi oblíbené pro večerní příležitosti. Po malé pouze je znovu oživila princezna Diana, ale tentokrát přešly do denního nošení.

Dnes jsou již nezbytnou součástí každého šatníku, a to díky vrcholnému stylu a nadčasovosti. A je jedno jestli jste si vybraly královsky vznešené v délce až na zem nebo neodolatelně sexy nad kolena anebo možná oboje. V každém případě jste udělaly dobře, že jste si je pořídily, protože jejich jednoduchost a charakteristická univerzálnost je zcela převratná.

Jak nosit pouzdrové šaty

Michael Kors / Marciso Rodriguez / Lela RoseMichael Kors / Marciso Rodriguez / Lela Rose

Dokonale střižené a ušité pouzdrové šaty krásně vykreslují linii boků a můžete je kombinovat s různými doplňky a saky. Pokud přemýšlíte o vhodné investici, poradím vám – pravé perly – to je něco po čem černé pouzdrové šaty přímo volají.

Přes den je doplňte pásku s plochým motýlkem. Ti budou letos na jaře poletovat téměř všude, a ti správní trendy motýlci s kamínky si sednou do vlasů jako diadém, pod rameno ve formě brože nebo na prst jako prstýnek.

V noci se zas blýsknete v pašmínovém šálu a visacích náušnicích. Pro lepší inspiraci doporučuji pustit si film Snídaně u Tiffanyho s éterickou Audrey Hepburn, které vás hned na začátku okouzlí v šatech Givenchy.

Dalším dokonalým příkladem a inspirací vám může být Coco Chanel. Při pohledu na ní vám musí být jasné, pro koho jsou takové šaty určeny – pro toho, kdo chce vzbuzovat dojem exkluzivity, nedostupnosti a elitářství.

Coco ChanelCoco Chanel Audrey HepburnAudrey Hepburn

Čeho se vyvarujte

Věděly jste, že byste neměly mít na sobě víc než dva černé prvky najednou. Třeba boty mohou být ve stejné barvě jako šaty, ale pak musí být kabelka barevně odlišná.

Matné punčocháče typu 50 DEN jsou vzhledově příliš tvrdé.

Kombinace černých pouzdrových šatů a bílého svetříku působí nudně a usedle. Naopak světle růžová, béžová nebo blankytně modrá, dodají šmrnc.

Pastelové pouzdrové šatyPastelové pouzdrové šaty StylyStyly

Na závěr

Postavě nejvíce lichotí délka ke kolenům, lehčí materiál a rukávy dlouhé po loket.

Lodičkový výstřih ocení ženy s větším poprsím. Větší zadeček zamaskujete A linií a větší bříško zakryjí šaty v empírovém stylu.

Článek Černé pouzdrové šaty jsou klasika byl publikován 17. února 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...