Účesy na ples aneb který je ten pravý

Tagy:  šaty, účes, ples, vlasy

Sponzorované odkazy:

Účesy na ples aneb který je ten pravý

Styl účesů se mění každým rokem. Proto byste si měla vybírat účes, který je právě IN. Dalším pravidlem je, že by vám účes měl sedět. Vybrat byste si ho měla nejen podle vašeho stylu, ale také podle vašeho tvaru obličeje a podle typu vlasů, které máte.

Slavnostní událost

Pokud jde o oficiální událost jako je ples, po krásném a elegantním oblečení jsou vaše vlasy tím nejdůležitějším. Jedná se o velkou společenskou událost, kde etika hraje velkou roli. Všichni kolem vás budou elegantně a stylově oblečení, dámy budou mít krásně vyčesané vlasy, upravené nehty atd. Blesky od fotografů budou neustále „blikat“… Je tedy samozřejmé, že i vy musíte vypadat co nejlépe.

Péče o vlasy

O vlasy pečujte samozřejmě pořád, ne jen před slavnostní událostí. Pečlivě si vybírejte kosmetiku, kterou na své vlasy používáte. Vlasy příliš nefénujte, ani nezatěžujte příliš velkým množstvím laku. Může se stát, že vám některý lak na vlasech ztuhne a bude vaši kštici slepovat.
aždé roční období vyžaduje jinou péči o vlasy. V létě jsou vlasy působením tepla a slunce hodně vysušovány a poškozovány. Hydratuje je a snažte se, aby byly neustále pružné a lesklé. Také v zimě byste neměla opomenout vhodnou kosmetiku. Vlasy dostávají pořádně zabrat vlivem chladného počasí.
ějte na paměti, že vlasy jsou vizitkou každé ženy a podle vlasů se často pozná, jak o sebe žena pečuje.

autor: merfamautor: merfam

Vhodný účes

Zdali je ten či onen účes na společenskou akci jako ples vhodný, není jednoduché říct. Velice důležitou roli hraje hned několik maličkostí. Např. barva a styl šatů, oblečení vašeho partnera, ale také textura vlasů, tvar obličeje, typ obličeje a celkově vaše osobnost.
Mezi nejčastější plesový účes patří vlny, kadeře, drdoly a pramínky. Velice populární je také tzv. up-do, tedy vyčesané vlasy směrem vzhůru, nebo alespoň jejich část. Doba jde kupředu a v poslední době více než s drdoly se setkáváme také s ofinkami, většinou jemnými a učesanými směrem na stranu.

Tvar obličeje

Vhodný účes záleží např. na tvaru vašeho obličeje. Pokud máte oválný obličej, většinou nebude problém vybrat ten správný styl. U žen s kulatým nebo čtvercovým obličejem je lepší volit účesy, které přidávají na výšce a délce obličeje.

autor: JerryFeistautor: JerryFeist

Typ šatů

Co ještě ovlivní váš účes? No přece typ šatů, které si daný večer obléknete. U dlouhých a hubených šatů je lepší zvolit také dlouhý a volný účes, ale pozor, zapomeňte na copánky. U širších šatů je důležité vybrat si spíše účes, který ji vybalancuje. Šaty s malým výstřihem si zaslouží spíše dlouhé a vlnité vlasy. Naopak velké výstřihy vypadají skvěle s již zmíněným up-do.

V každém případě ale platí, že účes, který zvolíte, vám musí padnout a vy se v něm musíte cítit přitažlivě, sebejistě a nadmíru spokojeně.

Článek Účesy na ples aneb který je ten pravý byl publikován 5. března 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...