Blanka Matragi a její kolekce diamantových šperků

Tagy:  Blanka Matragi, šperky, náušnice, zlato, náhrdelníky, sady, návrhářka, luxus, Diamonds International Corporation, D.I.C, diamant

Sponzorované odkazy:

Blanka Matragi a její kolekce diamantových šperků

Módní návrhářku Blanku Matragi vám nemusíme již představovat. Tato úžasná návrhářka navrhuje nejen vysoce elegantní a ceněné oblečení, ale také na první pohled „přitažlivé“ šperky.

Z kolekce od Blanky MatragiZ kolekce od Blanky Matragi

Diamonds International Corporation

Blanka Matragi vytvořila autorskou kolekci šperků pro společnost Diamonds International Corporation neboli D.I.C. Svou blýskavou kolekci představila v Praze v Široké ulici, kde se nachází D.I.C. showroom.
Seznámila nás se dvěma sady. První nese název Klávesy a druhá tzv. Octopus. Kde hledala tato slavná návrhářka inspiraci? Kolekce „Klávesy“ byla inspirována uměleckým slohem kubismem. Zejména jí motivovaly a inspirovaly obrazy Františka Kupky. Kdežto druhá sada šperků s názvem Octopus byla inspirována mořským světem, který je barevný a hravý stejně jako zmíněná kolekce šperků.

Prsten Octopus, autor: dvvPrsten Octopus, autor: dvv

Spolupráce s Matragi

Blanka Matragi žije již několik let v Libanonu. Jejími klienty jsou hlavně královské rodiny, bohatí šejkové a zámožné elegantní dámy.
Návrhářka ani chvíli neváhala nad spoluprácí s D.I.C. Věděla, že mají vlastní profesionální brusičské a zlatnické dílny. Bylo jí jasné, že právě oni dokážou vyrobit šperk přesně podle jejích představ.

Kolekce OctopusKolekce Octopus

Sady šperků

Jak již bylo zmíněno výše, Blanka Matragi vytvořila celkem dvě sady šperků – Octopus a Klávesy. Na výrobu těchto dvou sad bylo použito kvalitní 18-ti karátové bílé zlato.
Sada Klávesy se může pyšnit zelenými turmalíny, bagetovými diamanty, černého onyxu a kulatých briliantů. Oproti tomu sada Octopus je plná zářících růžových turmalínů, safírů a drobných diamantů. V současné době se pracuje na dalších barevných variantách těchto sad. Tóny se budou ubírat spíše ve světlejších a pastelových odstínech.

Prsten z kolekce KlávesyPrsten z kolekce Klávesy

Kvalita a luxus

Náhrdelníky, náušnice a prsteny byly vytvořeny přesně podle jejich návrhů. Blanka Matragi u jejich samotné výrobě „asistovala“ a dohlížela na jejich zrod. Drahé kameny byly vybrány v různých částech světa. Musely přesně odpovídat návrhářčiným představám. Víte, jak dlouho trval proces od samotného návrhu po realizaci těchto šperků? Že ne? Jedná se přibližně o rok a půl práce.
Dámy, které si dělají na tyto sady zálusk, mají prozatím smůlu. Originály jsou zatím neprodejné. Ovšem nebojte se, už se pracuje nevyhotovení zmenšených variant těchto elegantních sad. Dámy, připravte si peněženky. Sady se totiž budou pohybovat v rozmezí od 80 do 300 tisíc korun.

Článek Blanka Matragi a její kolekce diamantových šperků byl publikován 8. března 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...