Plesové boty, ve kterých nebolí nohy

Tagy:  boty, lodičky, střevíce, sandály, ples, plesové, večerní boty, dámské boty, kůže, kožené

Sponzorované odkazy:

Plesové boty, ve kterých nebolí nohy

Investovala jste hodně peněz do kvalitních a originálních plesových šatů? Pořídila jste si krásné šperky a večerní líčení? Nezapomněla jste na něco? Už máte ty správné plesové boty, ve kterých budete moci protančit celou noc, aniž by vás druhý den bolely nohy? Nemusíte běžet pro drahé značkové boty, i v levnějších obchodech se dají sehnat poslední modely plesových bot, ve kterých i Vy zazáříte. Určitě budete mít z čeho vybírat.

Vyberte si ty pravé, autor: St0rmzVyberte si ty pravé, autor: St0rmz

Podpatky ano či ne?

Jestliže chcete být svůdná, krásná a královnou večera, neměla byste výběr bot nikterak podceňovat. Letošní sezóna dává zelenou štíhlým a vysokým podpatkům. Jen mějte na ohled také výšku vašeho partnera. Pokud nemáte zrovna 180 cm a váš partner vedle vás nebude příliš malý, dopřejte si jehlové podpatky i Vy. Jestliže ale váš partner nedosahuje zrovna velkého vzrůstu, na podpatky raději zapomeňte a přizpůsobte se mu. Velmi moderní jsou i vyšší podpatky, které jsou pod patou o něco širší a dolů se mírně zužují. Jsou pohodlné a dodávají na šarmu.

Na tvaru záleží

Víte, jaký tvar plesových bot a lodiček je ten pravý? Boty s mírně vykrojenou špičkou, to je ono! Pro letošní sezónu jsou nejmódnějším trendem. Vybrat si můžete jak lodičky s plnou patou, tak i sandály s páskem kolem nohy. Pokud vám pásek kolem nohy přijde nemoderní, mějte na paměti, že existují pásky jak překřížené, tak i jednoduché se zapínáním po straně, vzadu nebo nad patou. V současné době máte opravdu z čeho vybírat. Boty zkoušejte, kombinujte a s radostí vybírejte.
Další módní záležitostí v oblasti plesových bot je vyšší podešev. Na vyšší podešvi se budete mnohem lépe cítit. Víte proč? V takových lodičkách vás nebudou tlačit bříška prstů, oproti botám se slabounkou podešví.

Špičky bot

Jakou mají mít letošní plesové boty špičku? Pokud si vyberete na ples uzavřené lodičky nebo sandálky, je špička buď ostře do špičky anebo zaoblená. Poradíme vám pár triků podle tvaru vašich nohou. Pokud jste majitelkou štíhlých nohou, vsaďte na úplně kulaté špičky, protože vám nohy opticky rozšíří. Naopak u mírně vykrojených lodiček je trendy mírně zaoblená špička.

Elegantní černé lodičky, autor: .BazElegantní černé lodičky, autor: .Baz

Materiál

Letošní plesovou sezónu se na materiál nekladou žádné vysoké nároky. Samozřejmostí je, že v kvalitních kožených botách se bude lépe tančit, protože se lépe přizpůsobí vaší noze. Pokud toužíte spíše po plnějších lodičkách, vyberte si spíše takové, které jsou ušity z pravé kůže. Vybírat můžete z hladké, lakované, matové, semišové nebo lesklé kůže.

Autor: NATALIA PHOTOSAutor: NATALIA PHOTOS

Barva

Jak ženy vybírají boty nejčastěji, je nejen podle jejich tvaru, ale také barvy. Trendy jsou lesklé a třpytivé botky, které se hodí ke každým šatům. Módní jsou zářivé tóny pastelových barev. Jen nezapomínejte na jedno důležité pravidlo – slaďte barvu bot s vašimi šaty a s kabelkou.

Článek Plesové boty, ve kterých nebolí nohy byl publikován 13. března 2011 v 19.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...