Plesové šaty pro plnoštíhlé postavy

Tagy:  plesové šaty, ples, empír, mořská panna, baculky, plnoštíhlá postava, večerní, róba, šaty

Sponzorované odkazy:

Plesové šaty pro plnoštíhlé postavy

Dámy, zapomeňte na korzety a široké sukně. Ty už dávno nejsou v módě. Stejně tak jako loni, tak i letos oslníte spíše antickou róbou nebo tzv. empírovým stylem. Výhodou tohoto střihu je, že si jej mohou dovolit i ženy s tzv. plnoštíhlou postavou.

Plesová sezóna

Fialová, modrá, fuchsiová, stříbrná, skořicová, ale také růžová a další jemné pastelové barvy jsou podle módních návrhářů nejvíce IN. Nejdůležitější je zvolit správný střih šatů. Stále více se klade důraz na jednoduchost a ženskost. Letošní rok se návrháři shodli na tom, že plesové šaty by měly co nejlépe vystihnout ženskou postavu, zvýraznit její přednosti a naopak zakrýt případné nedostatky jako je nejčastěji větší bříško či větší zadeček. Mohutné šaty s pevným korzetem a velkými objemnými sukněmi se už téměř nevyrábí. Samozřejmě, že se s tímto „starým“ střihem setkáte např. v půjčovnách šatů, ale raději se jim obloukem vyhněte.
Antická róba je to pravé pro štíhlé, ale i plnoštíhlé dámy. Nese v sobě jakousi známku ležérnosti a elegance.

Autor: Gab*Autor: Gab*

Empírové šaty

Módní návrháři upozornili na to, že ležérní empírové a antické šaty mohou nosit jak štíhlé ženy, tak i dámy s plnějšími tvary. Tento střih je velice volný a postará se o to, aby zakryl např. větší bříško nebo mohutná stehna. Jen dávejte pozor při výběru. Šaty musí mít ten správný střih a nikdy se nesmí šetřit na materiálu. I když se vám šaty mohou zdát příliš jednoduché, opak je pravdou. Nabízejí spoustu možností a využití materiálu jako je známý a elegantní šifon, krajka nebo satén.

Autor: whiteweddingdressesAutor: whiteweddingdresses

Mořská panna

Velice atraktivní a moderní jsou i střihy ve stylu mořská panna. Takové šaty ovšem dají vyniknout vaší postavě. Baculky a plnoštíhlé dámy se raději takovým šatům vyhněte.
Současná plesová móda si nikterak nepotrpí na velké zdobení. Už se tolik nesetkáme se třpytivým materiálem a korálky. Spíše se setkáte s horkou novinkou a to s holými zády anebo s dlouhými rukávy. I když se na společenskou událost jako je ples hodí spíše dlouhé šaty, současný styl nevylučuje ani krátké šaty nebo kalhotové kostýmy.
Plnoštíhlé dámy, myslete na heslo: Méně znamená více. Pokud má žena zdobené a náročné šaty, zvolte k nim pouze drobné šperky. Naopak jednoduché empírové šaty můžete ozdobit velkým, nápadným šperkem, který onen model zvýrazní a upoutají tak pozornost.

Hvězda večera

Plesové šaty jsou lahůdkou pro módní návrháře a potěšením pro každou ženu. Každé správné šaty se mají postarat o zdůraznění našich předností a zakrytí drobných nedostatků. Pokud si potrpíte na eleganci, originalitě a extravaganci, dejte si šaty ušít na zakázku. Šitá plesová róba na míru je snad to nejjistější pohodlí.

Článek Plesové šaty pro plnoštíhlé postavy byl publikován 14. března 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...