Snubní a zásnubní prsteny aneb vyberte ten pravý

Tagy:  prsteny, svatba, snubní prsteny, zásnubní prsteny, prstýnky, láska, obřad, rytina, zlato, chirurgická ocel

Sponzorované odkazy:

Snubní a zásnubní prsteny aneb vyberte ten pravý

Čeká vás významný životní krok? Chystáte se na tento nezapomenutelný den? Už máte vybrané šaty, výzdobu na auto, hudbu, boty, ale dosud jste si nevybrala ten správný snubní prstýnek? Jeho výběr je třeba pečlivě zvážit. Tento prstýnek bude vaši ruku zdobit do konce života. Nespěchejte, i když je těsně před svatbou. Na prstýnky potřebujete klid, proto vybírejte a zkoušejte, který je pro vás ten nej!

„Ano!“ autor: abbamouse„Ano!“ autor: abbamouse

Symbol lásky

Víte, proč si vlastně snoubenci během svatebního obřadu navlékají tyto kroužky na své levé prsteníčky? Prstýnky symbolizují spojení, potvrzení slibu, důkaz lásky a věrnosti a neodvolatelnou volbu partnera.

Nezapomeňte na prstýnky, autor: quan haNezapomeňte na prstýnky, autor: quan ha

Zlato

Nejčastějším materiálem pro svatební prsteny je zlato. Vybrat si můžete z bílého, žlutého, růžového anebo jejich kombinace. V poslední době se objevují i prsteny z chirurgické oceli, ale nejsou natolik populární jako zlato.
Prstýnky mohou být doslova obyčejné anebo osázeny kameny, zirkony, diamanty nebo dokonce brilianty. I když prsteny se zirkony jsou o něco levnější než prstýnky s lesklými diaminy, za čas se vám „ošoupou“ a ztratí svůj krásný lesk. Vyplatí se proto investovat do diamantu nebo briliantu.

Bílé zlato a diamanty, autor: Lady B2008Bílé zlato a diamanty, autor: Lady B2008

Moderní i za pár let

Snubní prstýnky budou vaše ruce zdobit i za velmi dlouho dobu. Vybírejte proto s partnerem spíše klasické a jednoduché prstýnky, které budou i za dvacet let stále moderní a krásné. Extravagantní a módní výstřelky budou sklízet obdiv pouze pár let.

Dobrá rada

Pokud si prstýnky vybíráte v chladném počasí, mějte na paměti, že příchod z mrazu do tepla může vaše prsty zmenšit, přesněji řečeno vaše prsty budou mít menší průměr než obvykle. Proto raději počkejte, než se zahřejete a teprve potom se dejte do výběru a zkoušení.
Naopak pokud si prstýnky budete zkoušet v letních teplých dnech, mohou být vaše prsty lehce oteklé. Jestliže i tak po pár letech zjistíte, že vám velikost prstýnku nesedí, nebojte se, vše se dá opravit. Při počátečním výběru raději vyberte prsten menší. Mnohem šetrnějším a snesitelnějším zásahem je zvětšení o číslo než zmenšování o ½ čísla.

Snubní a zásnubní prsten, autor: Drew And MerissaSnubní a zásnubní prsten, autor: Drew And Merissa

Náročný výběr

Výběr prstýnku je opravdu náročný. Existuje spousta profilů obrouček, rovné, shora rovné a zdola půlkulaté, oblé, čočkovité, okrouhlé, tzv. střecha atd. Dostupné je nepřeberné množství tvarů a záleží jen na vás, které vám budou nejlépe vyhovovat a nejvíce slušet.
Další, co si můžete vybrat, je povrchová úprava – lesklé, matné, tažené matem, jemně hrubé, s rytinou nebo jejich kombinace.
Většina klenotnických obchodů vám vyjde vstříc i s úpravou tvarů a šířkou. Pánově si většinou vybírají o něco širší prsten než dámy.
V neposlední řadě nezapomeňte na rytinu. Většina snoubenců si prsteny nechává ozdobit datem svatby a jménem partnera. Nově se začínají objevovat i vzkazy, láskyplné přezdívky, něžná vyznání lásky apod.

Prsten s diamanty, autor: Christina SpicuzzaPrsten s diamanty, autor: Christina Spicuzza

Článek Snubní a zásnubní prsteny aneb vyberte ten pravý byl publikován 25. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...