Retro oblečení – retro styl

Tagy:  Retro oblečení, retro styl, kočičí oči, maxi šaty, široké kalhoty, platformy, podpatky, satén, brýle, sluneční brýle, 70. léta

Sponzorované odkazy:

Retro oblečení – retro styl

Víte, jak vypadá oblečení retro? Umíte tento styl nosit?

Klasická elegance

Sedmdesátá léta se vrací do módy. Nemusíte se ničeho bát, tato móda z dob minulých opět frčí. Inspiraci pro jarní a letní kolekce našli módní návrháři nejčastěji v klasické eleganci padesátých a mladistvému stylu let sedmdesátých. Právě ze sedmdesátých let převzali návrháři oblečení celou řadu prvků a střihů.

70. léta

Móda sedmdesátých let nejsou jen volné a rozevláté maxi šaty, ale také skvěle padnoucí kostýmy, široké kalhoty, halenky, netopýří rukávy, mašle a volány, boty na platformě a spousta dalších opět již moderních prvků. Sedmdesátá léta doslova změnily šatníky žen na celém světě.

Široké kalhoty aneb návrat do minulosti, autor: henryjoseŠiroké kalhoty aneb návrat do minulosti, autor: henryjose

Co frčí?

Momentálně jsou nejžádanější hlavně modely v tělových odstínech, barvách velbloudí kůže, karamelu a klasické bílé barvy.

Co by měl obsahovat váš šatník

Široké kalhoty s vysokým pasem
Maxi šaty
Květinové vzory
Saténové halenky a tuniky
Vázačky
Kožešinové vesty
Trenčkoty
Kalhotové kostýmy v pánském stylu
Áčková sukně
Úplety
Krepové šaty
Boty na vysokém podpatku či platformě
Dřeváky

Květinové vzory, letní kozačky a maxi šaty, autor: henryjoseKvětinové vzory, letní kozačky a maxi šaty, autor: henryjose

Materiál číslo jedna

Současné kolekce se zaměřují hlavně na luxusní materiály a komfort celkového outfitu. Zapomeňte na umělotiny, které vás budou škrábat, kousat či jinak nepříjemně svědit. Vsaďte raději na měkkou kašmírovou vlnu, lesklý satén, organickou bavlnu, kvalitní kůži atd. Tyto použité materiály spolu se správně zvolenými doplňky vám zaručí ten správný look.

Nádech minulosti

Móda s nádechem minulosti – to je retro styl. Indicie tohoto stylu jsou – svůdnost, elegance, extravagance a smyslnost. Tento fakt se odráží nejen v současném retro oblečení, ale i v trendy tvarech slunečních brýlí. Obzvláště dominují ty, které svým tvarem připomínají kočičí oči.
Brýle v tomto tvaru ovšem není pravidlem. Sluneční brýle by měly vyhovovat vašemu vkusu a osobnosti. Také by měly barevně ladit s vaším celkovým outfitem. Sledujte tedy nejen tvar, ale i barevné provedení skel a rámečků. Nezapomínejte při svém výběru myslet nejen na módu, ale hlavně na ochranu očí.

Retro sluneční brýle, autor: Lucy BoyntonRetro sluneční brýle, autor: Lucy Boynton

Doplňky

Nesnažte se působit nudně, ale originálně. Pokud si oblečete retro styl, nechte retro doplňky schované. Např. k retro šatům bude skvěle vypadat řetěz rockového stylu. Není třeba, aby šperky a ostatní doplňky ladily spolu s retro oblečením. Horkým trendem je mixování stylů a barev.

Nezbývá než dodat, že retro styl má mnoho příznivců, a je tedy jen na vás, jestli se k nim přidáte i vy.

Článek Retro oblečení – retro styl byl publikován 29. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...