Hodinky Casio nebo Citizen? Výběr je těžký

Tagy:  hodinky, Citizen, Casio

Hodinky Casio nebo Citizen? Výběr je těžký

Pokud máte v plánu koupit si nějaké kvalitní hodinky, jistě váháte mezi několika různými značkami. Do pomyslného „posledního boje“ se nejčastěji dostávají hodinky značky Casio a Citizen. Které si tedy vybrat?

Casio, to není jen Baby-G

Značka Casio je bezesporu jednou z nejznámějších na trhu s hodinkami. Tento tokyjský výrobce funguje již od roku 1957 a zákazníkům přináší bohaté kolekce modelů. Mimo moderního vzhledu se však může pochlubit také jedním výrazným plusem – neuvěřitelnou přesností. Casio totiž využívá pokrokových technologií i v případě hodinek. Ty jsou řízeny rádiově. Hodinky jsou tedy skutečně přesné „jako hodinky“, lépe řečeno jako nejpřesnější atomové hodiny. Díky tomu nehrozí ani zpožďování, ani zmatky při změně času.

Pokud se zaměříme přímo na konkrétní výrobky, všimnout si můžeme několika řad hodinek. Asi nejznámější jsou hodinky z řady Baby-G. Najdeme zde modely ryze sportovní i hodinky, které si vypůjčily něco z moderního univerzálnějšího designu. Setkáváme se s širokou barevnou paletou a koukavým vzhledem. Jsou určeny pro mladé slečny i ženy. Zajímavé jsou také hodinky G-SHOCK, které jsou hlavně sportovní, opět v různých odstínech. Casio hodinky však mohou být i podstatně elegantnější, v jemnějších tvarech a elegantní stříbrné či zlaté.

Hodinky Casio svými přináší zákazníkům něco navíc, ať už je to vysoká přesnost, odolnost proti nárazu či užitečné funkce. Každý má také možnost vybrat si dle svých finančních možností, poměr ceny a kvality je tak velmi zajímavý.

Hodinky CasioHodinky Casio

Citizen a kapka elegance

Citizen je další tokyjská firma vyrábějící hodinky. Funguje již od roku 1918 a na trh dodává celou řadu technicky vyspělých modelů, které se navíc velmi líbí. Společnost se nespecializuje tolik na sportovní hodinky, spíše jde zlatou střední cestou. Nabízí pro každého něco, většina výrobků se vyznačuje propracovaným designem s puncem elegance. Nesetkáme se zde tedy s pestrobarevnými plasty, ale s kovem. Převratný je systém napájení označovaný jako Eco-Drive. Využívá světla, odpadají tedy veškeré starosti s bateriemi. Jedná se o novinku, která nemá dosud obdoby.

Dámské hodinky této značky se vyznačují hlavně odolností a kvalitním zpracováním. Jsou vhodné do každého prostředí. Při nákupu je třeba počítat, že hodinky Citizen nejsou módním výstřelkem na jednu sezónu, ale věrným průvodcem na mnoho let.

Hodinky CitizenHodinky Citizen

Článek Hodinky Casio nebo Citizen? Výběr je těžký byl publikován 22. dubna 2011 v 08.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...