Královská svatba Kate Middleton a prince Williama

Tagy:  svatební šaty, Kate Middleton, prince William, královská svatba

Sponzorované odkazy:

Královská svatba Kate Middleton a prince Williama

Británie konečně dostala novou princeznu. Jmenuje se Kate Middleton a zaslíbila se princi Williamovi. Ale to vy jistě víte. Co ale možná nevíte je, kdo navrhl Kate svatební šaty pro její velký den.

Kate Middleton vypadal naprosto úžasně, a nebylo to jen jejími nádhernými šaty, pod které se podepsala Sarah Burton, umělecká ředitelka salónu Alexandera McQueena. Proslavená značka je známá svým vysoce řemeslným uměním, a proto není divu, že si ji nynější vévodkyně Cambridge vybrala.

zamilovaná dvojicezamilovaná dvojice

Elegantní klasické šaty jsou z velké části výsledkem představ Kate a trochu připomínají svatební šaty královny Alžběty. Nádherné zdobení a krajka v horní části podtrhuje romantický styl šatů. Dokonce i vlečka a závoj jsou velmi dobře navrženy, diadém pak dělá z Kate opravdovou princeznu.

Princ William má na sobě uniformu irské gardy složenou z červeného saka a černých kalhot, vše je doplněnou modrou šerpou.

cesta k oltářicesta k oltáři svatbasvatba

Detaily

Šaty

Dlouhé saténové šaty v barvě slonovinové kosti byly doplněny decentní kajkou, která zakrývala ramena a paže. Základ tvořil viktoriánský korzet, který dokonale zvýrazňovat štíhlý pas nevěsty a těžká sukně s vlečkou pak dodávali modelu honosný vzhled. Kate s designérkou Sarah úzce spolupracovala, aby se ujistila, že její šaty budou na královskou svatbu podle jejích představ a naprosto perfektní.

vlečkavlečka

Závoj

Na jednoduchém závoji z tylu byly ručně vyšity růže, bodláčí a narcis. Toto dílo pochází z rukou londýnské královské školy vyšívání.

závojzávoj

Obuv

Také Katiny šaty pochází z módního domu McQueen. Jsou zhotoveny ze saténu slonovinové barvy a doplněny ručně vyšívanou krajkou.

Diadém

Diamantový diadém byl doslovnou korunou Katina svatebního účesu. Diadém byl zapůjčen od královny, která ho dostala k 18-tým narozeninám od Cartier v roce 1938, to byla ještě princezna.

Náušnice

Královská nevěsta zvolila diamantové náušnice hruškovitého tvaru od klenotníka Robinsona Pelhama.

Kytice

Na svatební kytici byla použita myrta, konvalinky, hvozdík (anglicky sweet William) a hyacinta. Navržena byla designérkou Shanou Connolly, která volila květiny podle symboliky pro ně typickou: myrta je symbolem lásky a manželství, konvalinka věští štěstí, hvozdík statečnost a hyacinta stálost jejich lásky.

Článek Královská svatba Kate Middleton a prince Williama byl publikován 11. května 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...