O dokonalý retro styl se postará retro taška

Tagy:  retro, styl, doplňky, tašky, kabelky

O dokonalý retro styl se postará retro taška

O tom, že je retro móda opět v kurzu, není pochyb. Často se ale příliš mnoho pozornosti věnuje tričkům a kalhotám a zapomíná se na to, co je třešničkou, tedy na doplňky. Právě retro tašky a kabelky však mají tu moc proměnit outfit v dokonalost samu.

Retro doplňky

Doplňky nám dávají prostor pořádně se „vyřádit“. Často při jejich dobrém výběru dokážeme změnit celkový ráz našeho oblečení. Z ohromného množství lze někdy sáhnout pouze po jednom jediném a dosáhnout kýženého efektu. Pokud dáme zelenou tašce nebo kabelce, bude to hned dvojitý zásah. Retro tašky totiž bývají prakticky prostorné a navíc přiměřeně výrazné a stylové.

Tašky v retro stylu

Retro tašky jsou k dostání v mnoha různých provedeních, záleží na každé, čemu dá přednost. Dobré je začít volbou velikosti a také použitého materiálu. Různé potřeby vyžadují rozdílně velký a také uspořádaný vnitřní prostor. Použitý materiál zase musí odpovídat předpokládané zátěži. Na nošení knih například vybíráme tašku z pevného kvalitního materiálu.

Tašky mají také různé střihy, které rovněž přispějí k lepší nositelnosti. Umožní snadnější poskládání předmětů, lepší následnou manipulaci s nimi a menší opotřebení tašky. V neposlední řadě má střih také výrazný vliv na vzhled tašky, samozřejmě společně s použitým materiálem a jeho designem.

Velmi oblíbené jsou kombinace tmavých a světlých barev. Teoreticky se často jedná o odstíny za běžných podmínek neslučitelné, v podání retro se však dotýkají dokonalosti. Kromě těchto netradičních barevných modelů lze pořídit také tašky v klasičtější, univerzálnější barevnosti.

Retro kabelky, silná konkurence

Najít hranici mezi taškou a kabelkou není vůbec jednoduché. Retro kabelky se v některých případech vyznačují přesnějšími konturami a pevnějším tvarem. Jsou tedy úhledněji vypadající sestrou tašek.

I na kabelkách se setkáme s barevnými kombinacemi charakteristickými pro éru 70. let a vzory častokrát vycházejícími z rostlinných předloh, kromě toho je zde patrná také inspirace geometrickými tva­ry.

Praktičnost tašky přes rameno

Ve frontách i za spěchu oceníme vlastnosti tašky přes rameno, tzv. Messenger tašky. Díky dlouhému popruhu si ji můžeme dát „na kříž“ a zajistit tak mnohem lepší kontrolu nad ní i jejím obsahem. Pro mnohé je však tento typ tašky jednoduše pohodlnější, a tak je při výběru volba jasná. Naštěstí nepřijdou zkrátka, výběr je více než zajímavý.

Autorem všech obrázků je www.peripetie.cz

Článek O dokonalý retro styl se postará retro taška byl publikován 25. května 2011 v 14.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...