Paul Frank - tašky a kabelky, co frčí

Tagy:  Paul Frank, americká móda, doplňky, tašky, kabelky, peněženky

Sponzorované odkazy:

Paul Frank - tašky a kabelky, co frčí

Amerika světu nadělila spoustu značek oblečení a doplňků, Paul Frank jistě patří mezi úspěšné reprezentanty. Není však zdaleka tak nový a moderní, jak se často tvrdí. Už má nějakou tu úspěšnou sezónu za sebou.

Paul Frank z kalifornské garáže

Paul Frank je značka, která vznikla zajímavým způsobem. V roce 1995 se kamarádi pustili v jedné kalifornské garáži do díla, konkrétně řečeno do ručního dekorování peněženek a tašek. Zdaleka však nemysleli na prodej, výrobky měly posloužit jako dárky. Při výrobě však použili zajímavých materiálů a hlavně jim vtiskli cosi nového, hravého. Objevili se již první postavy, které známe dnes. Doplňky samozřejmě zaznamenaly velký úspěch.

Ohlasy vedly k tomu, že se roku 1997 oficiálně založila společnost zvaná Paul Frank Industries. Už od začátku do hry zapojili pestré barvy a málo používané materiály, jako třeba vinil. Tým byl mladý a plný nápadů, kreativitě nic nestálo v cestě, a tak vytvořili řady výrobků, které byly zábavné a líbily se všem generacím. Napomohly módě strhnout roušku konzervativnosti, ukázaly její veselejší tvář a přinesly „fun“ všem zúčastněným.

Hlavní aktéři

Pro produkty Paul Frank jsou typické animované postavičky, často jen jejich hlavy. Nejstarší a nejznámější je opičák Julius a pak kostlivec Skurvy. Obě byly při zrodu značky, už jim tedy nějaký ten pátek je a přesto patří mezi ty nejprodávanější.

Ochranná známka a hlavní aktérOchranná známka a hlavní aktér

Barvy, střihy, velikosti

Tvůrci hodně pracují s výraznými barvami a motivy, nechybí ani škála střihů a velikostí. Díky tomu si vybere každý, ať už potřebuje tašku do města nebo do školy na učení. Co se týče barev, najdeme zde univerzální klasiku i dívčí sladké tóny. Obvykle se vybírají kontrastní kombinace barev, které napomáhají výrazu

Různé střihy, barvy i dekoraceRůzné střihy, barvy i dekorace

Obyčejná neobyčejná

Tyto tašky vypadají střihově velmi jednoduše. Díky vydařenému dekorování materiálu však obyčejné rozhodně nejsou. Setkat se můžeme jak s celoplošným potiskem, tak i využitím jednoduchého podkladu a výrazného centrálního motivu.

Obyčejné neobyčejnéObyčejné neobyčejné

Nové a sladké

Poslední modely, které Paul Frank nabízí na svých stránkách, mají výrazně sladký nádech. Základem je růžová ve dvou odstínech, doplněná hnědou, tyrkysovou a bílou. Objevují se i nové střihy. Všechny modely jsou skutečně vydařené, jsou sladké, ale ne přespříliš. Barvy také tvoří relativně harmonický celek, nevytvářejí tak výrazný kontrast.

Sladká kolekceSladká kolekce

Nezůstávejte u tašek

Tašky a kabelky nejsou to jediné, co Paul Frank nabízí. Mezi jeho výrobky toho najdeme mnohem víc, jako třeba oblečení, doplňky či papírenské výrobky.

Nejenom tašky jsou v kurzuNejenom tašky jsou v kurzu

Článek Paul Frank - tašky a kabelky, co frčí byl publikován 4. června 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...