Marine styl – námořnické tričko

Tagy:  námořnické tričko, marine styl

Sponzorované odkazy:

Marine styl – námořnické tričko

Marine styl je zábavný, jednoduchý a dynamický. Tento klasický a nadčasový styl bude vždy trendy, bez ohledu na módní období. Typické francouzské pruhované tričko, zvané „la marinière“ na sebe oblékla jako první Coco Chanel. A tak se námořnické tričko poprvé objevilo v dámské kolekci. Bylo to roku 1917 a bylo k sehnání v obchodě v Deauville ve Francii.

Pruhované tričko z filmu Coco ChanelPruhované tričko z filmu Coco Chanel

Trendy se neustále mění a opakuje, jen pruhované tričko od té doby nikdy nevyšlo z módy. Ženy na celém světě přijaly tento elegantní a ikonický vzhled a začaly vyžadovat tento vzor na kalhotách, šatech a různých dalších módních kusech.

Jak nosit námořní pruhy

I když existuje několik pravidel, obecně je možné hrát si s odstíny a doplňky s cílem vytvořit vlastní osobitý styl. Pruhy, jako vzor, představují speciální prvek, který je jako trend bude odlišovat od ostatních vzorů. Možná je to díky jednoduchosti, kterou se vyznačuje, a pro kterou si získal takovou oblibu. I když se v průběhu let modré pruhy na bílém pozadí měnily v další barevné varianty, zůstala původní námořnická varianta neoblíbenější.

Pruhované tričko se hodí k džínovým kraťasům i dlouhým úzkým slimkámPruhované tričko se hodí k džínovým kraťasům i dlouhým úzkým slimkám

Námořní pruhované tričko se hodí k džínům, nejlépe k tmavým „slimkám“. Na nohy si obujte baleríny, gladiátorky nebo plátěné tenisky. Celkový vzhled můžete doplnit vintage taškou a slunečními brýlemi. A na závěr glamour nádech získáte s rudými rty a navy kouřovými stíny.

Boty v námořnickém styluBoty v námořnickém stylu

Rockový styl

Tento styl si velmi oblíbila Kate Moss, nosí námořnické tričko s džínovými kraťasy a kozačky. Stačí už přidat jen kabelku přes rameno a máte dokonalý outfit.

Neformální vzhled

Čeká-li vás neformální událost, zvolte pruhované tričko s červenými pruhy, džíny a dřeváky na vysokém podpatku. Nezapomeňte na tašku, kterou si vezměte křížem přes tělo.

Elegantní vzhled

Volnější pruhované tričko si zastrčte do tříčtvrtečních kalhot v barvě bílé nebo námořní modré, k tomu si obujte plátěné tenisky a krk si ozdobte řetízkem s kotvou.

Elegantní stylElegantní styl

Typy

Pokud se chcete držet francouzského vzhledu, vybírejte tričko s modrými pruhy na bílém pozadí.

Skvělá kombinace tří barev: bílá, námořní modř a červená

Kombinujte tří barvy – námořní modř, bílou a červenouKombinujte tří barvy – námořní modř, bílou a červenou

Jednoduchá kombinace pro maximální úspěch – pruhované tričko a bílé plátěné kalhoty nebo sukně z lehké látky.

Pruhované tričko a dlouhá bílá sukněPruhované tričko a dlouhá bílá sukně

Alternativou může být volnější pruhované tričko s větším výstřihem, jež odhaluje jedno rameno

Zdroj: www.polyvore.com

Článek Marine styl – námořnické tričko byl publikován 11. července 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...