Skandinávský trend - norské vzory na svetrech a doplňcích

Tagy:  norský vzor, skandinávský vzor, roxy, D&G, Chloe

Sponzorované odkazy:

Skandinávský trend - norské vzory na svetrech a doplňcích

Když se řekne „svetr s norským vzorem a jeleny“ mnoho z nás si okamžitě vybaví Deník Bridget Jones a nemístný dárek, ze kterého byl ani jeden z nich nadšený. Něčím takovým nás návrháři naštěstí nechtěli děsit a na svetrech vykouzlili neuvěřitelně poutavé vzory, které si vás získají na první pohled.

Ella MossElla Moss RoxyRoxy

Historie norského vzoru

Základem norského vzoru je sněhová vločka a jelen. Mnohdy se setkáváme pouze se vzorem vločky, protože například na rukavice, čepice, šálu nebo jiný doplněk by se navíc jelen už nevešel. Dalšími vzory tvořící norský vzor je také jehličnatý strom a jiné motivy z přírody. Je to z toho důvodu, že severské krajiny jsou neposkvrněné a lidé tam žijící si své přírody velmi váží a chovají se k ní s úctou.

D&GD&G D&G norský vzor do červenaD&G norský vzor do červena D&G norský vzor do černaD&G norský vzor do černa

Pro mnoho z nás je norský vzor novinkou, někteří je znají už z minulých let, ale pro Nory jsou oděvy s norským vzorem stálicí šatníku, dalo by se dokonce říct, že je to kroj pro tuto oblast typický.

Norský vzor, jak bylo již výše zmíněno, se neobjevuje jen na svetrech, ale také na mnoha dalších módních kouscích, jako jsou čepice, šály, rukavice, kabelky, ponča, ponožky, podkolenky, návleky, zkrátka skoro na všem co se dá nosit v zimě.

Jak nosit norský vzor

kombinacekombinace

Stejně tak jako všude jindy, také u norského vzoru platí „méně je více“. Nikdo se neoblékáme do džínsoviny nebo kožešiny od hlavy až k patě, stejně tak s norským vzorem bychom měly zacházet opatrně a při vytváření outfitu použít maximálně dva kousky s norským vzorem. Pokud si ale oblečete svetr nebo pletené šaty s norským vzorem, kde se vzor objevuje na větší ploše, dále již oděv tímto vzorem nedoplňujte. Dále se také vyvarujte stejného vzoru na jednom místě.

Kožešina a norský vzor se k sobě výborně hodí. K norskému svetru nebo šatům můžete obléci kožešinovou vestu, obout jetiovské boty nebo si přes rameno přehodit kabelku z kožešiny. Vzorované pletené šaty skvěle doplní jednobarevné pletené návleky nebo šála z jedné barvy vzoru.

Chloe K tunikaChloe K tunika

Alternativou může být lehké tunika s potiskem norského vzoru, využijete ji v případech, že vás již omrzí těžké robustní svetry nebo vám v nich bude již horko.

Článek Skandinávský trend - norské vzory na svetrech a doplňcích byl publikován 8. ledna 2012 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...