Fimo šperky – originální doplněk pro každodenní nošení

Tagy:  Šperky, náušnice, náhrdelník, přívěsek, hmota, dopl

Sponzorované odkazy:

Fimo šperky – originální doplněk pro každodenní nošení

Potrpíte-li si na doplňky všeho druhu a bez náušnic byste prakticky neopustili váš byt, právě pro vás je zde tip na fimo náušnice, které jsou jak originálním doplňkem, tak skvělým dárkem pro vaše nejbližší přátele, rodinu či nejlepší kamarádku. Náušnice z fimo materiálu si můžete zakoupit na internetu či v kamenném obchodě a nebo si můžete tuto techniku osvojit a šperky si vlastnoručně vyrobit. A jak se říká, dárek vyrobený vlastníma rukama je vždy ten nejhezčí.

Co je Fimo hmota?

Fimo je velmi kvalitní modelovací hmota podobná moduritu. Po krátkém ručním hnětení se stává měkkou a poddajnou a dá se lehce modelovat, stejně jako plastelína. Vyt­vářet s ní lze různé předměty – postavičky, přívěsky, sponky, korálky, náušnice a šperky, těžítka a další. Hodí se také pro dekoraci skla. Hotový výrobek se vypéká v troubě na 110°C po dobu 20–30 min nebo jej lze 20 minut vařit ve vodě. Fimo hmotě můžete dát podobu porcelánu a to tím, že po vychladnutí pře­lakujete výrobek Fimo lakem. Fimo je dostupné v barevných kostičkách v řadě odstínů nebo jej lze přepudrovat a dát Vašemu výrobku z Fimo hmoty zlatý, stříbrný nebo bronzový odstín.

Fimo hmota vytvoří skvosné šperky, autor: fimocomFimo hmota vytvoří skvosné šperky, autor: fimocom

Jemnost

Pořiďte si romantické a jemné fimo náušnice ve tvaru bělostných růžiček. Náušničky jsou milým a nápadným doplňkem. Budete romantická i vesele hravá. zapínání je na principu bodovky. Velikost náušniček je přibližně 2,3cm.

Náušnice fimo se vzorem růže, autor: sperateloriginalNáušnice fimo se vzorem růže, autor: sperateloriginal

Náhrdelník

Tento nápaditý šperk sice obsahuje pouze dvě barvy, a to černou a bílou, avšak celkový dojem působí velice unikátně a hravě. Přívěšek na krk je složený z pěti dílků v různých motivech placatého tvaru, abstraktní vzory jsou elegantní a zároveň i sportovní. Šperk na na krk je doplněný o korálky, navlečený na černém lanku o průměru 15 cm.

Originální černobílý šperk, autor: craftumoOriginální černobílý šperk, autor: craftumo

Hravost

Přívěsek z plymerové hmoty Fimo je vyrobený metodou millefiori v odstínech kar­mínové, modré a růžové. Šperk není lakován, ale zůstal zachován sametově hladký povrch hmoty, pouze s jemně zabroušenými hranami. Náhrdelník je zavěšen na běžné stužce taktéž karmínové barvy. Průměr přívěsku je 43 milimetrů, délka náhrdelníku činí 44 centimetrů. Zapínání je opatřeno karabinkou.

Oživte své fádní oblečení tímto šperkem, autor:alisonferellOživte své fádní oblečení tímto šperkem, autor:alisonferell

Článek Fimo šperky – originální doplněk pro každodenní nošení byl publikován 7. února 2012 v 13.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...