Společenské šaty / Které jsou ty pravé?

Tagy:  společenské šaty, večerní šaty, princess, etui, empire, mermaid

Sponzorované odkazy:

Společenské šaty / Které jsou ty pravé?

Každá z nás chce mít ty nejlepší společenské šaty, ve kterých zazáří. První věc, která nás poněkud omezuje, je rozpočet a ta druhá čas. Nyní Vám pomohu s výběrem a odstraním alespoň to druhé omezení.

Koupit nebo půjčit

Společenské šaty nejsou nijak levné, a pokud jsou Vaše finanční možnosti omezené, zvolte raději půjčení šatů. Půjčovny nabízejí velké množství nádherných šatů a navíc Vám vyškolený personál pomůže s výběrem. Na příští ples si stejně budete chtít vzít jiné neokoukané šaty a ty letošní by Vám zbytečně visely ve skříni.

Barva

Barevné šatyBarevné šaty

Barva šatů je velmi důležitá, je to to první co upoutá pozornost již z dálky. V obchodě si vyzkoušejte více barev, abyste věděly, která barva ladí s vaší pletí a vlasy.

Dlouhé šaty

Dlouhé šatyDlouhé šaty

Pokud jste se rozhodla pro dlouhé šaty, zkoušejte je s obuví, ve které na ples půjdete, abyste prověřila, zda si na šaty nebudete šlapat nebo zda nejsou příliš krátké. Pokud se tak stane, v obchodě nebo v půjčovně Vám šaty upraví na míru.

Jednodílné nebo dvoudílné šaty

Jednodílné šatyJednodílné šaty

Výběr záleží na Vaší postavě, pokud jste malá, vyberte si jednodílné šaty, které postavu prodlouží, naopak korset se sukní rozdělí postavu a tím pádem i zkrátí. Korzet je ale také velmi výhodný, protože trochu stáhne bříško a pozvedne poprsí.

Střih šatů

Střih šatů je vedle barvy také velmi důležitý. Zvýšenou pozornost věnujte výstřihu, ramínkům a délce sukně.

Princess nebo A-linie

Princessové šatyPrincessové šaty

Více napoví druhý název, který ukazuje na tvar sukně do písmene A. Tento střih dokonale vytvaruje vosí pas a zamaskuje širší boky.

Empír nebo antický styl

Empírové šatyEmpírové šaty

Pokud jste si vybavily antické bohyně, jistě je vidíte s šatech, jejichž sukně začínají již pod prsy a díky tomu zakryjí i větší bříško a boky. Horní část je většinou více zdobená a délka šatů je dlouhá i krátká.

Etui

Šaty etuiŠaty etui

Střih Etui kopíruje horní část horní siluety a sukně se mírně rozšiřuje, proto se hodí pro souměrnou postavu.

Mermaid

Šaty mermaidŠaty mermaid

Tento střih je velmi podobný jako Etui, sukně se zde ale rozšiřuje až od kolen. Šaty velmi zdůrazňují ženské křivky, z toho důvodu se hodí pro souměrnou postavu.

Šperky a doplňky

DoplňkyDoplňky

Velmi důležité je také aby s šaty ladily doplňky, kabelka, šperky a boty. Jestliže se chystáte na prestižní ples, můžete si dovolit honosnější šperky. Se zdobením to ale nepřežeňte, pokud jsou zdobené již šaty, vynechejte výrazný náhrdelník, bohatě postačí náušnice. Doplňky můžete volit ve stejné barvě, jako jsou šaty nebo s nimi mohou kontrastovat.

http://www.handmadespark.com http://www.mybridaldress.com

Článek Společenské šaty / Které jsou ty pravé? byl publikován 27. února 2012 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (5).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...