Král červených podrážek Christian Louboutin

Tagy:  Christian Louboutin, návrhář, červené podrážky, jaro 2012

Sponzorované odkazy:

Král červených podrážek Christian Louboutin

Christian Louboutin je francouzský návrhář obuvi s typicky červenou podrážkou, jež se stala jeho podpisem. Narodil se 7. 1. 1963 v Paříži a vyrůstal společně s třemi sestrami v rodině Rogra a Irene, ženy v domácnosti. Jeho dětství bylo velmi divoké a dobrodružné, byl třikrát vyloučen ze školy a ve dvanácti letech dokonce utekl z domova.

Christian LouboutinChristian Louboutin

Od roku 1997 je jeho partnerem zahradní architekt Louis Benech, se kterým tráví čas mezi jejich domovy v Paříži, rybářskou chatou v Lisabonu, palácem v Aleppu, hausbótem na Nilu a Luxorem. Jeho dům v Luxoru je bývalá řemeslná dílna z hliněných cihel, kde přidal další patro a střešní belveder.

Boty Christian LouboutinBoty Christian Louboutin Inspirace z kabaretuInspirace z kabaretu

Zpočátku spolupracoval, jako nezávislý designér bot, s Chanel, Maude Frizon a Yves Saint Laurent. V pozdních 80. letech se odvrátil od módy a stal se zahradníkem a také přispíval do Vogue. Práce s botami mu velmi chyběla a tak roku 1991 založil svou vlastní společnost. Jeho první zákaznicí, v nově otevřeném salonu v Paříži, byla monacká princezna Caroline. Tuto návštěvu si nemohl nechat ujít módní novinář, který si princezninu chválu poznamenal a tak výrazně pomohl zvýšit renomé Christian Louboutin. Poté následovali další známé osobnosti, jako Diane Von Furstenburg, Catherine Deneuve, a později také Jennifer Lopez, Madonna, Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian a Sarah Jessica Parker. Ovšem jeho největším klientem je Danielle Steel, která prý vlastní více než 6000 párů.

LouboutinLouboutin

Za posledních 20 let se hlavně změnila výška podpatku. Co na počátku Christianovy kariery považovalo za velmi vysoký podpatek, je teď skoro střední výška podpatku. Už od počátku toužil dělat jehlové podpatky, které jsou velmi úzké, a jejich nošení vyžaduje velké umění. Přiznejme si, že boty vážně nejsou praktické, ale jsou vytvořeny pro radost, pro zkrášlení nohy.

Christian Louboutin jaro 2012

Široké podpatky a platformyŠiroké podpatky a platformy Korálky a kuličkyKorálky a kuličky BarvičkyBarvičky

V jarní kolekci se objevily také širší vysoké podpatky nebo platformy. Zajímavé jsou také lodičky pošité malými barevnými korálky nebo kuličkami. Nechybí samozřejmě ani rockové ostny v něžném provedení na duhovém podkladu. Roztomilý je také transparentní materiál, který odhaluje kůži, přesto drží nohu na svém místě.

Článek Král červených podrážek Christian Louboutin byl publikován 26. března 2012 v 00.00 v rubrice Značky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...