Dámská saka – které je to nejlepší?

Tagy:  dámská saka, sako, oblečení, doplňky, móda, barvy, střih

Sponzorované odkazy:

Dámská saka – které je to nejlepší?

Dámská saka jsou součástí módního průmyslu již nějaký ten pátek, ale nutno podotknout, že se jejich funkce rok co rok mění a formuje. Zatímco v devadesátých letech sakům vévodily křiklavé odstíny, výrazné knoflíky a především vystouplé vycpávky, dnes jejich uplatnění najdeme jak v kancelářích coby čistě elegantní variantu, tak ve městě v kombinaci s teniskami a šálou. V módě se obvykle meze nekladou a je zcela na vás, kterým směrem se vydáte vy. Stylové sáčko by ovšem ve vaší skříni rozhodně chybět nemělo.

Čistá elegance

Když se řekne sako, obvykle si vybavíme právě ono upjaté a neforemné ,,cosi“, jež se nosí jak k sukním tak ke kalhotám. Pakliže pracujete v kanceláři, na úřadě nebo třeba u soudu, musíte být vyzbrojeny několika elegantními komplety na každý den. Kdo ale říká, že elegantní móda musí být nutně nudná a fádní? Pakliže se bojíte barev a nechcete zbytečně budit rozruch, vsaďte na moderní střih, který vám dodá šmrnc a takzvaně ,,šťávu“. Toto černé sáčko s peplum aplikací je ideální jak k pouzdrovým šatům, tak k úzkým kalhotám. Nebojte se jej doplnit i výraznější top, kabelku a nebo doplňky. V práci budete jistě za módní ikony.

Stylová, elegantní varianta, autor: brownsfashionStylová, elegantní varianta, autor: brownsfashion

Zlatá střední cesta

K elegantní módě se prakticky nedostanete celé měsíce, čili nosíte zásadně pohodlné džíny a tenisky a formální oděv vám nic neříká? Co ale dělat, pokud potřebujete rázem vypadat seriózně a společensky přijatelně? Právě v takových situacích je dobré, mít po ruce jednoduché sáčko, nejlépe černé či bílé barvy, které se hodí prakticky je všemu. Pokud jste si jej doposud nepořídily, pak je na čase udělat změnu! A máte-li pocit, že jej příliš nevyužijete, pořiďte si lehce sportovnější variantu, která je skvělá jak na pohovor, tak do města na kávu.

Sáčko do města i na schůzku, autor: jades24Sáčko do města i na schůzku, autor: jades24

Jako ústřední doplněk

Sako většina z nás bere jako nutnou výbavu a něco, co se vždycky hodí. Proč ale nevyužít sakové módy a nepořídit si takový kousek, který charakterizuje vaši výstřednost a díky své unikátní barevnosti a krátkému střihu se stane tím hlavním doplňkem. Neonová bude začátkem jara opět v kurzu a spolu s potrhanými džínami nebo úzkou, černou mini budete k nepřehlédnutí. Originalita se vždy cení, tak hurá na nákupy!

Buďte kreativní!, autor: net-a-porterBuďte kreativní!, autor: net-a-porter

Článek Dámská saka – které je to nejlepší? byl publikován 22. ledna 2013 v 15.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...