Jak správně pečovat o pleť po létě?

Tagy:  pokožka, kůže, opalování, léto, zima, krém, lékař

Sponzorované odkazy:

Jak správně pečovat o pleť po létě?

Pleť je odrazem našeho zdraví a životního stylu, proto se ne všichni mohou pyšnit jejím dokonalým vzhledem. Pakliže vás stále trápí akné, mastnota, suchá ložiska či například pigmentové skvrny, pravděpodobně něco není v pořádku. Aby pokožku netrápily neustále ty stejné problémy, je třeba o ni náležitě pečovat a to nejenom s ohledem na její charakter, ale také dle ročního období, neboť kosmetika, kterou je třeba používat v zimě se rozhodně neshoduje s tou, po které sáhnete v parných letních dnech. Vzhledem k faktu, že léto je za námi a čeká nás opět sychravý podzim a následné mrazy, je třeba se na tyto dlouhé měsíce náležitě připravit. Víte, jak se postarat o pokožku po létě? Nechte se inspirovat jednoduchými tipy a vyhněte se případným starostem.

Vyměňte denní krém

Letní měsíce, sluníčko a teplé počasí pleť vysušují a proto je třeba ji pořádně hydratovat. V první řadě je nezbytné dodržovat pitný režim, ale aby pokožka netrpěla, musíte ji pravidelně ošetřovat hloubkově hydratačními emulzemi, které obsahují výživné složky jako aloe vera či kyselinu hyaluronovou. Pleť je následně krásně vypnutá, svěží a pružná. V zimě je tomu přesně naopak a používání hydratačních přípravků s vysokým obsahem vody by v mrazech mohly nadělat opravdovou paseku, pořiďte si proto krémy na mastnější, olejnatější bázi s výtažky například z bambuckého másla.

Vyměňte hydrataci za mastnější texturu, autor: saksfifthavenueVyměňte hydrataci za mastnější texturu, autor: saksfifthavenue

Navštivte kožní

Rakovina kůže je v posledních letech diskutovaným tématem, což rozhodně není náhoda, neboť stále přibývá případů, které na tuto zákeřnou nemoc umírají a přitom stačí tak málo. Jednou za rok, a to právě koncem léta, se vydejte ke kožnímu lékaři, který vám pomocí speciální lupy zkontroluje pihy a pigmentová znaménka po celém těle. vy tak budete moci být v naprostém klidu, že jste zdraví a pakliže lékař objeví podezřelý úkaz či dokonce melanom, možná si tímto krokem zachráníte život.

Pryč s nechtěným pigmentem

Bohužel ne všichni lidé se řídí radami ohledně krémů s vysokým UV faktorem a stále se rok co rok opalují bez ochranného přípravku. Výsledkem tak kromě rakoviny kůže mohou být nevzhledné pigmentové skvrny, které jedince mohou opravdu potrápit a někdy mu zůstat dokonce napořád. Pakliže jste v oblasti obličeje nebo dekoltu zpozorovali nějaké ty pigmentové nerovnosti, začátkem podzimu je ideální doba navštívit specializované laserové centrum a pigmentové skvrny si nechat odstranit.

Změňte výživu

Na stav pleti má samozřejmě neuvěřitelný vliv skladba jídelníčku a strava jako taková. Letní potraviny proto vyměňte za lokální, které budou v zimních měsících k mání. Řeč je především o ovoci a zelenině jako je mrkev, celer, brambory, jablka, citrusy, banány a v neposlední řadě zakysané mléčné výrobky.

Strava má vliv na stav pleti, autor: mhaller1979Strava má vliv na stav pleti, autor: mhaller1979

Článek Jak správně pečovat o pleť po létě? byl publikován 27. září 2013 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...