Jak se nejlépe obléknout k soudu?

Tagy:  soud, jednání, slušné oblečení, společenské oblečení

Sponzorované odkazy:

Jak se nejlépe obléknout k soudu?

Společenská pravidla říkají, že na soudní jednání se máte obléct slušně. Nemusí se samozřejmě jednat přímo o oblek nebo noblesní šaty, ale mělo by to být slušné vycházkové oblečení. Vytahaný svetr a ošoupané rifle raději nechte zavřené v šatníku. Pojďme se společně obléknout do jednací místnosti.

Slušně a důstojně

Je důležité zmínit ten fakt, že lidé chodí k soudu hlavně proto, že se řeší nějaký spor. Většinou se jedná o spor lidí, kteří mezi sebou vedou konflikt, občansko právní věci, které za ně musí vyřešit a rozhodnout soud. Jednání před soudcem má určitá pravidla. Tato pravidla si můžete vyčíst v občanském soudním řádu a v jednacím řádu. Jednání by mělo být důstojné a slušné, proto se musíte také vhodně obléknout. Nemusíte si pořizovat slavnostní róbu, ale myslete na to, že první dojem může znamenat hodně.

Nejvyšší správní soud, autor:DezidorNejvyšší správní soud, autor:Dezidor

Kravata? Oblek?

Čeká vás soud a nevíte, jak se vhodně obléct? Pánové si možná pokládají otázky ohledně kravaty, obleku či vestičky. Ženy zase neví, zdali bude lepší obléknout šaty, sukni nebo kalhoty. Základem a pravidlem číslo jedna je čistě, slušně a důstojně.
To jak se obléknete na jednání, je pouze čistě vaše rozhodnutí, které hovoří o vaší slušnosti a vychování. Samozřejmě se nemusí jednat přímo o oblek. Spíše zvolte vycházkové oblečení, nikoli společenské, ale raději slušné oblečení. Co se týče advokátů, většinou mívají obleky. Účastníci většinou volí džíny a sako – není to nevhodné oblečení, ale na výběru čistých, neotrhaných a neprošoupaných džínů si dávejte velký pozor. Kravata není nutnost.

Společenské oblečeníSpolečenské oblečení

Formální oblečení

Hranice formálnosti se v dnešní době poněkud posunuli. Pánové v džínách a saku určitě nebudou považovány za „hulváty“. Na co si musíte dát opravdu velký pozor, je mít čisté boty. Ruce a boty hovoří za vás. Tepláky, kožené kalhoty, pracovní oblečení nebo vyzývavě krátké minisukně nechte doma.
Vhodný oděv vám může pomoci k image inteligentního a úspěšného člověka.
Dámy okouzlí v černých společenských kalhotách a košili či halence. Raději se vyhněte velkým výstřihům, bláznivých vzorům, nevhodným nápisům a potiskům na tričku a křiklavým barvám. Sáhněte po klasice – černo bílá varianta je nestárnoucí a vždy moderní. Váš look by měl být spíše klasický a neutrální. To jak budete u soudu oblečeni, o vás hodně napoví. Takže vyžehlete košili a naleštěte boty.

Nezapomeňte

U soudu byste měli být slušně oblečeni, obuty a také učesáni. Dámy mohou zvolit elegantní culík, drdol nebo hladké sčesané vlasy. Rozdrbané a výrazně obarvené vlasy se moc nedoporučují.
Nezapomínejte také na decentní doplňky ve formě prstýnku, jemného náramku, lehkého šátku či slušné kabelky. Váš outfit skvěle vyladíte minimalistickými střihy a tlumenými tóny. Zdobnost zároveň přenechte doplňkům. A máte vyhráno!

Inspirujte seInspirujte se

Článek Jak se nejlépe obléknout k soudu? byl publikován 12. prosince 2013 v 00.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...