Říční perly jsou symbolem luxusu, krásy a lásky

Tagy:  perly, říční perly, kultivované, barokní, blistry, lastura, měkkýš, šperk, luxus, bílé perly, černé perly, sladkovodní perly

Říční perly jsou symbolem luxusu, krásy a lásky

Líbí se vám šperky z perel? Tento módní hit se opět vrací. Žena, která má ve své šperkovnici alespoň jeden šperk z perel, patří 100% mezi elegantní dámu.

Perly

Perly jsou vytvořeny měkkýši, kteří umí z minerálů a organických látek podobné rohovině vykouzlit úchvatné kulaté a lesklé perličky. Mezi ty nejkrásnější perle bezpochyby patří ty, které jsou vytvořeny měkkýši, jejichž vnitřek je z perleti. Jedná se o několik druhů mořských perlotvorek a dokonce i sladkovodních perlorodek.
Perly se liší podle toho, kde se v lastuře utvořily. Tzv. barokní perly vznikly na jedné polovině lastury a tzv. blistry jsou na bázi zploštělé.
Víte o tom, že existují i perly, které se pěstují na perlových farmách? Takové druhy se jmenují tzv. kultivované (většinou z odchovů z Číny, Asie, Indonésie).

Perlové náušnice Buka velké – modrá perla, autor: buka.czPerlové náušnice Buka velké – modrá perla, autor: buka.cz

Sladkovodní perly

Říční perly jsou již po několik staletí velmi oblíbeným šperkovým a designérským materiálem. Jelikož jsou perly různě tvarované a dokonce i jinak barevné, nabízí se tím ohromný prostor pro kreativitu a design. Perly, stejně jako šperky z nich vyrobené, mají překrásné odstíny fialové, růžové, šedé, modré, smetanové nebo i oranžové barvy. Samozřejmě dominuje a vévodí bílé perly a velice vzácné jsou tmavé perly (petrolejově modré barvy). V dnešní době jsou velice oblíbené perly v kombinaci např. se Swarovski Elements nebo s jinými kamínky a korálky.

Perlový náhrdelník Mutiara střední – bílá, autor: buka.czPerlový náhrdelník Mutiara střední – bílá, autor: buka.cz

Elegance a luxus

Perly jsou vysoce ceněné šperky a dá se říci, že jsou populární již od starověkého Egypta. V dnešní době jejich popularita stoupá podle vévodících módních trendů. Tento rok jsou doslova hitem, co se módních doplňků týká. Pravé říční perly neboli sladkovodní perly vyrůstají, jak již bylo zmíněno v úvodu, v perlorodce. Perly jsou vysoce ceněni, jen si zkuste představit, než takový náhrdelník vznikne. Musí se vytvořit ze sady velice podobných perel, které mají nejen podobnou velikost a tvar, ale také barvu.
Průmyslově vyráběné perly neboli perly umělé jsou téměř do posledního detailu a milimetru dokonale stejné.

Šperky

Šperky vyrobené z perel jsou kvalitní a oblíbené ve světě módy. Každá žena je doslova okouzlující, když se krásně obleče a navíc se ozdobí luxusním šperkem. Perlové náhrdelníky, náramky a náušnice vypadají doslova famózně. Nevíte si rady, čím obdarovat ženu k narozeninám, k výročí či k vánocům? Udělat jí radost můžete např. elegantním šperkem z perel. Perly upoutají na první pohled a udělají i z málo výrazného oblečení dokonalý ženský outfit.

Článek Říční perly jsou symbolem luxusu, krásy a lásky byl publikován 22. července 2014 v 04.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...