Tetování – je libo obrázek?

Tagy:  tetování, ornamenty, henna, malování

Sponzorované odkazy:

Tetování – je libo obrázek?

Máte rádi tetování? Líbí se vám obrázky malované na tělo? Možná patříte mezi ten typ lidí, kteří si nemohou vzhledem k zaměstnání tetování dovolit, anebo si zkrátka nejste jisti, že tetování na celý život chcete. Důvod, proč tzv. „nejít“ do tetování je spousta. Ale pokud po nějakém ornamentu na kůži zkrátka neodolatelně toužíte, co takhle vyzkoušet dočasné řešení? Henna…

autor: Joe Mabelautor: Joe Mabel

Henna

Jedná se o keřovitou rostlinu, která dosahuje výšky 1 – 1,5 m. Má malé, tmavě zelené podlouhlé lístky a šedohnědou kůru. Henna roste v suchém a horkém podnebí a kvete v červenci a srpnu. Nejdete ji tedy v Indii, Tunisku, Egyptě atd. Květy této rostliny jsou růžové, červené, bílé nebo žluté a sladce voní. Šťáva z květu se používá v kosmetice – zejména jako barvivo na pokožku a vlasy.
Už naši předkové věděli, že henna nejen barví, ale také léčí a regeneruje vlasy a pokožku. Hennou se lidé dokonce i zdobí a to nejen v cizích zemí, ale dokonce i u nás.

Ornamenty z henny

Henna v sobě obsahuje celou řadu pigmentů – oranžový karoten, žlutý xantofyl, chlorofyl a mnoho dalších významných složek. V případě, že smícháme hennu s vodou, vznikne nám pasta, pigmenty se ve vodě rozpustí a po nanesení pasty na kůži prostupují tyto pigmenty pokožkou, kde se na dobu zhruba 2–3 týdnů spojí s jejími buňkami. Směsi henny jdou navíc obohatit i kávou nebo čajem.
Za zmínku stojí, že výsledná barva ornamentu závisí na vlastnostech pleti. Obecně platí, že čím snadněji se člověk opaluje, tím lepší bude výsledek zdobení kůže hennou.
Lidé, kteří jsou snědší, mívají většinou hnědočervené ornamenty, naopak lidé se světlejší pletí a plavými vlasy mívají ornamenty více do žlutooranžová.

autor: Mike384autor: Mike384

Nenáročná metoda

Malování hennou je bezpečné, bezbolestné a časově nenáročně. Navíc se nejedná o žádné vpichování jehlou do hlubších vrstev pokožky. Henna funguje také jako UV filtr, proto v letním období počítejte s tím, že vám po vymizení zůstane jakýsi negativ, který je nutné opět opálit.
Chcete-li, aby vám obrázky namalované hennou na kůži co nejdéle vydržely, doporučuji vám ošetřovat pokožku pravidelně mastnými krémy.

Motivy tetování

V současné době jsou mezi slečnami hodně IN pomalovaná bedra nad lemem kalhot, nárty rukou a prsty, dekolt a klíční kosti. Pánové naopak preferují předloktí rukou (vnitřní stranu), holeně a kotníky.
Co se týká motivů, vedou rozličné ornamenty – písmenka, jména, iniciály, ale např. i obrázek vašeho domácího mazlíčka, značka auta či oblíbené kosmetiky. Každopádně je vhodné se předem poradit s profesionálem, kterému chcete malování svěřit do rukou.

Článek Tetování – je libo obrázek? byl publikován 21. října 2014 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...