Jak ušetřit peníze a čas při nakupování? 3 tipy, které rozhodně vyzkoušejte!

Tagy:  nakupování, tesco, tchibo, slevy, slevové kódy, akce, obchody, internet, e-shop, web

Jak ušetřit peníze a čas při nakupování? 3 tipy, které rozhodně vyzkoušejte!

Nakupování je nedílnou součástí života všech lidí na světě a i když možná nepatří k vašim nejoblíbenějším aktivitám, musíte se mu čas od času věnovat. Pořizování si nových kousků do šatníku a kosmetické výbavy mnozí považují za jakýsi relax a obzvláště ženy tak dokáží strávit nejedno odpoledne. Vydat se však na nakupování potravin, věcí do domácnosti a jiných nezbytností lze spíše označit za nudu a žrouta peněz, které byste jistě rádi investovali jinak. Chtěli byste umět během brakování vašeho bankovního konta šetřit nejenom peníze, ale i čas? Pak se nechte inspirovat jednotlivými tipy, které dozajista oceníte a nejednou převedete v praxi.

Nepodléhejte akcím

Akce a slevy by měly sloužit k tomu, abyste během nákupů co nejvíce ušetřily. Tak zní oficiální verze a charakteristika slev a toho, proč vůbec existují. Chytří lidé ale velmi dobře vědí, že se jedná pouze a jenom o lákadlo, jak obchodu vydělat větší obnos peněz a vás tak donutit zaplatit ještě více, než za běžných okolností. Že se vás tato marketingová taktika netýká? Pak si vzpomeňte, jak dopadly vaše poslední akční nákupy. Domů jste si pravděpodobně, vedle potřebné bundy, přinesli také plavky na další rok, koktejlové šaty, které se vždy hodí, sadu hrnců, protože těch není nikdy dost a nechyběla ani hra pro děti, neboť byla „téměř“ zadarmo. Chcete přestat zbytečně utrácet a plýtvat penězi? Pak se vymaňte ze spárů akcí.

Nakupujte v pohodlí domova, autor: Sammy ZimmermannsNakupujte v pohodlí domova, autor: Sammy Zimmermanns

Kamennou prodejnu vyměňte za e-shop

Ještě, než se vůbec objevil internet, byli lidé zvyklí nakupovat v kamenných prodejnách, supermarketech a případně ještě na tržištích. Poté ale přišla invaze webových stránek, které daly vzniknout e-shopům, které se za nedlouho staly velmi populární záležitostí. Dnes na internetových obchodech naleznete prakticky cokoliv a často s větším výběrem, než v klasických prodejnách. Kromě malých obchůdků nakoupíte také v řetězcích Tesco, Tchibo a v mnoha dalších. Výhodou e-shopů je fakt, že jednak šetří vaše peníze, neboť na nich zboží zpravidla seženete levněji, ale také váš drahocenný čas. Místo obíhání butiků a obchodů v nákupním centru tak můžete vše potřebné obstarat z pohodlí domova a dalších několik hodin se věnovat dětem a partnerovi.

Uplatňujte slevové kódy

Nákupy na internetu jsou geniální myšlenkou, která snad již nemůže být lepší. Opak je pravdou, neboť i na tolik zlevněném zboží na webových stránkách můžete ušetřit nemalé peníze. Klíčem k rychlému, pohodlnému a bezkonkurenčně nejlevnějšímu nákupu jsou slevové kódy, jež se pomalu stávají hitem internetu. V jejich uplatnění nespočívá žádný háček, nemusíte podstupovat hloupé soutěže ani pochybné registrace. Na stránkách si pouze vyberete vámi požadovaný obchod, kliknete na uplatnění kódu, ten se následně zkopíruje do objednávky, kterou vy už pouze potvrdíte a máte vyhráno. A když budete mít štěstí, kromě ušetřených několika set korun při každém nákupu můžete ještě natrefit na akci jako je Tchibo doprava zdarma a mnoho dalších výhod, spočívajících právě v nakupování se slevovými kupóny.

Nakupujte potraviny se slevovými kódy, autor: Clive DarraNakupujte potraviny se slevovými kódy, autor: Clive Darra

Článek Jak ušetřit peníze a čas při nakupování? 3 tipy, které rozhodně vyzkoušejte! byl publikován 7. října 2015 v 20.30 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...